Parkeren Texel

Parkeren op Texel – Gebruik het voordelige Texel e-vignet

Op Texel is er in alle dorpen en bij alle strandslagen betaald parkeren. Het betaald parkeren op Texel geldt dagelijks van 8.00 ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds. Wil je zonder zorgen parkeren op Texel? Dit kan met een zogenaamd e-vignet, dit is een digitale parkeerkaart. Wanneer je je auto hebt achtergelaten in Den Helder, maar op Texel wel vervoer nodig hebt, kun je online een taxi op Texel reserveren. De taxi is gratis te annuleren, mocht dit nodig zijn.

Parkeren op Texel
Parkeren op Texel

Parkeren op Texel, betalen per uur

Je kunt natuurlijk ook een gewoon parkeerkaartje kopen en per uur betalen. Het parkeertarief per uur is 2,50 euro. Contant betalen is niet mogelijk, je kunt alleen afrekenen met je pinpas of creditcard. Heb je een een parkeer-app zoals bijvoorbeeld Yellowbrick op je mobiele telefoon staan? Hiermee kun je ook afrekenen.

E-vignet

Tarieven e-vignet

Een Texel e-vignet kost 10 euro per dag. Voordeliger is om een e-vignet weekkaart te kopen, deze kost slechts 20 euro en heeft een geldigheidsduur van maar liefst 8 dagen. Nog voordeliger is het om een jaarkaart voor heel 2019 te kopen. Deze is geldig van 1 december 2018 tot 1 februari 2020. De kosten voor een jaarkaart bedragen 30 euro.

e-vignet Texel kopen

Je kunt een e-vignet kopen bij de parkeerautomaat, of thuis vanachter je computer. Je kunt het Texel e-vignet online kopen door op de link te klikken.

Hoe werkt het e-vignet?

De parkeerwachters van Texel scannen het kenteken van je auto en kunnen zo nagaan of je in het bezit bent van een geldig Texel e-vignet.  Er zijn een aantal plaatsen binnen de dorpskernen waar een maximale parkeertijd van 2 uur geldt. Op die locaties kun je een blauwe parkeerschijf gebruiken.

https://www.youtube.com/watch?v=HPHSTUYfbw4

Parkeren op Texel met een gehandicaptenparkeerkaart

Je hoeft geen Texel e-vignet aan te schaffen wanneer je een Europese Gehandicaptenparkeerkaart bezit. Wel moet je op parkeerplekken en -vakken waar een beperkte parkeertijd geldt zowel de parkeerkaart als de blauwe parkeerschijf gebruiken om je tijd van aankomst aan te geven.

Naar Texel zonder auto?

Je kunt natuurlijk ook je auto parkeren in Den Helder en vervolgens op Texel met het openbaar vervoer reizen. Tussen de veerhaven en Den Burg en De Koog rijdt Lijn 28, de vaste buslijn van De Texelhopper. Dit zijn kleine busjes die je over het hele eiland kunnen brengen.

Samengevat

  • Parkeren op Texel kan niet gratis.
  • Zorgeloos parkeren kan met het e-vignet.
  • Het e-vignet is bij slim gebruik een flink stuk goedkoper dan gewoon betaald parkeren op Texel.

Ook interessant

FAQ

Waar kan ik parkeren op Texel?

Op Texel kun je in alle dorpen en bij alle strandslagen betaald parkeren.