Strand Texel

Strand Texel

Het strand Texel, aan de westelijke kant van het eiland, is zo’n 30 kilometer lang. De badplaats van Texel is het dorp De Koog. Op de stranden van Texel kun je prachtige wandelingen maken en daarna lekker even uitrusten bij een strandtent. Op Texel kun je ook geweldig surfen.

De Koog, de badplaats van Texel

De badplaats van Texel is het dorp De Koog, waar je in de knusse Dorpsstraat veel winkeltjes, restaurants, terrasjes en cafés kunt vinden. Op loopafstand van het centrum ligt strand Texel. De Koog grenst aan het Nationaal Park Duinen van Texel waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. In De Koog zijn ook veel hotels, appartementen en andere accommodaties te vinden waar je kunt overnachten. In het dorp kun je ook prima uitgaan.

Vuurtoren

Op het meest noordelijke puntje van Texel, vlakbij De Cocksdorp, staat de rode vuurtoren van Texel. Wil je een prachtig uitzicht over de Waddenzee en de Noordzee? De iets meer dan 150 treden zijn zeker de moeite waard. Met een beetje geluk en mooi weer is zelfs het naastgelegen eiland Vlieland te zien.

Beste strandtenten

Uiteraard zijn er op Texel diverse strandtenten te vinden. De meeste zijn vernoemd naar de bijbehorende standpaal. Een strandpaal geeft de locatie langs het strand aan en kun je als oriëntatie gebruiken. Geniet van het heerlijke eten en het mooie uitzicht over strand en zee. Bekijk de vijf beste strandtenten van Texel.

Strand Texel
Foto: Evgeni Tcherkasski/Unsplash

Waddenstrandje Texel

In de holte van de dijk, aan de oostkant van Texel, liggen bij laag water verborgen strandjes. Op deze strandjes is het water een stuk rustiger dan aan de kust van de Noordzee. Er is een strandje aangelegd naast de jachthaven. Aan de hand van vondsten op het strand is aangetoond dat het zeeleven hier heel anders is dan aan de andere kant van Texel.

Surfen bij strand Texel

Texel is een paradijs voor surfers. Ter hoogte van de strandpalen 17 en 19 zijn de populairste plekken om te surfen op Texel. Bij paal 17, op één van de prachtigste surfstranden van het land, is al meer dan 10 jaar de Surfschool Texel gevestigd. Met een beetje geluk kun je zeehonden spotten tijdens het surfen.

FAQ

Kun je wandelen op het strand van Texel?

Op de stranden van Texel kun je prachtige lange of korte wandelingen maken.