Kosten Boot Texel

Wat zijn de kosten voor een kaartje voor de boot naar Texel? Wat is de prijs voor de Texelse veerboot? Kaartjes kunnen in de veerhaven worden gekocht of online via de website van TESO. Kijk voor uitgebreide tarieven op de website van TESO. Bekijk ook de vertrektijden boot Texel om je reis zo goed mogelijk te plannen.

Kosten Boot Texel

  • Een retourtje met de veerboot naar Texel kost voor een voetpassagier 2,50 euro.
  • Kinderen onder de vier jaar reizen gratis.
  • De prijs voor voertuigen van 2.51 meter tot 6,5 meter is 37 euro in het hoogseizoen en 25,00 euro in het laagseizoen.
  • Voor een retourtje voor motorvoertuigen (inclusief 2 passagiers) zijn de tarieven 11,00 euro in het hoogseizoen en 8,20 euro in het laagseizoen.
  • Voor vrachtwagens, touringcars, auto’s + caravan of aanhanger met maximaal 9 inzittenden zijn de boot Texel kosten (per strekkende meter) 7,80 euro in het hoogseizoen en is het daltarief 5,80 euro.

Tickets kunnen in de veerhaven worden gekocht of online via de website van TESO. Kijk voor uitgebreide tarieven op de website van TESO.

Meerretourenticket boot Texel

Je kunt een meerretourenticket max. één keer per uur voor één voertuig gebruiken. Je kunt deze tickets kopen als e-ticket via de TESO website of via in Den Helder bij de loketten op een TESO-pas. De kosten van een TESO-pas is eenmalig 2,00 euro. je kunt je TESO-pas meerdere malen opwaarderen in Den Helder (bij de loketten), maar ook via MijnTESO.

Boot Texel piek- en daltarief

In vergelijking met andere dagen zijn de boot Texel kosten op vrijdag tot en met maandag hoger. Om reizen buiten de drukke weekenden te stimuleren is dit daltarief ingesteld. Door het invoeren van het piek- en daltarief worden wachttijden zo veel mogelijk voorkomen.

Texelse boot prijzen retour

Kosten Boot Texel

Een kaartje boot Texel is altijd een retourkaartje voor zowel de heenreis als de terugreis. Je kunt het kaartje voor vertrek kopen via de TESO website (e-ticket) of bij het loket in de haven van Den Helder. Als je vaker gebruik maakt van de boot naar Texel dan loont het om een meerretourenticket te kopen. De prijs per retour is dan een stuk lager.

Van de reis van Den Helder naar Texel vindt er controle plaats op vervoersbewijzen. Wanneer je terug met de veerboot van Texel naar Den Helder gaat hoef je nooit je ticket te laten zien, er is dan geen controle.

Samengevat

  • De kosten voor de boot naar Texel zijn erg laag; al voor € 2,50 heb je een kaartje.
  • Je kunt een kaartje online reserveren en bestellen.
  • Wanneer je vaker met de veerpont Texel reist is het de moeite waard om een meerretourenticket te kopen.

Ook interessant

FAQ

Kan ik korting krijgen voor de Boot naar Texel?

Op dinsdag, woensdag en donderdag kun je met korting (daltarief) mee op de Boot naar Texel.