Texel Boot

Lekker weg met de Texel Boot

Even lekker een weekendje weg met Texel Boot om te genieten van zee, duinen en strand? Op deze website lees je alle praktische informatie met betrekking tot de boot Texel. Van de vertrektijden, de kosten tot aan parkeren in Den Helder.

Boot Texel

Texel is door zijn prachtige natuur, rust en ruimte voor velen het mooiste waddeneiland van Nederland. Elk jaargetijde heeft z’n eigen kleuren welke je trakteren op variërende landschappen. Op Texel verwen je je zintuigen met de mooiste vergezichten, frisse zeelucht, heerlijk eten en weldadige ontspanning. Texel heeft verschillende hotels, vakantiehuizen en campings en is daarom ideaal voor een heerlijke vakantie. Met de boot Texel ben je vanaf Den Helder in zo’n 20 minuten op Texel.

Je kunt het eiland op verschillende manieren ontdekken. Door te fietsen op de ruim 135 kilometer aan fietspaden en te wandelen of door deel te nemen aan excursies en boottochten verken het hele eiland. Bezoek de diverse musea en laat je verrassen door de interessante geschiedenis van het waddeneiland.

Overtocht Texel Boot en boottijden Texel

Van Den Helder met de boot naar Texel? De overtocht bedraagt ongeveer 20 minuten. Bekijk de TESO vertrektijden, vaartijden, afvaarten en prijzen voor de Texelse boot.

Afvaarten Texel

De dubbeldeks veerboot naar Texel vertrekt 1x per uur. De boot Dokter Wagemaker heeft een capaciteit van 300 auto’s en 1750 personen. De veerboot de Schulpengat kan maximaal 242 personenauto’s en 1320 personen vervoeren.

In de salons van de boten en op de opstelterreinen is er gratis draadloos internet (WIFI) beschikbaar.

Route Texel Boot

Den Helder kun je het snelst via de snelweg A7 en/of autoweg N9 bereiken. De route naar de veerboot staat op de borden aangegeven. Houdt op drukke dagen, schoolvakanties en in het hoogseizoen rekening met enige vertraging naar de veerhaven. Plan je route naar Den Helder via deze link.

Parkeren Den Helder

Lees alles over Parkeren Den Helder. Wanneer je met boot Texel de overtocht naar Texel maakt, kan je gratis parkeren op de veerhaven van Den Helder. Dit kan naast de terminal. Volg hiervoor de route ‘P Texel’, ‘Afhalen + Wegbrengen’.

Geplaatst: 14 november 2018
Bijgewerkt: 12 maart 2024