Wandelen op Texel

Tijdens het wandelen op Texel kom je echt tot rust. Geniet in de prachtige duinen, bossen en natuurparken. Wandelen op Texel kan via verschillende wandelroutes, van verharde wegen tot ongerepte paden door de natuur. Je kunt ook lekker fietsen op Texel. Wandelen op Texel is de perfecte manier om (de meer dan 300 soorten) vogels te spotten en de bomen, natuur en planten te ontdekken.

Wandelen op Texel

Alle routes om te wandelen liggen in het natuurgebied Duinen van Texel. Dit Nationaal Park ligt aan de noordwestelijke kant van het eiland en is ongeveer 43 vierkante kilometer groot. In dit duingebied liggen diverse natuurgebieden zoals De Muy, De Hors en natuurlijk De Slufter.

Wandelen op Texel
Foto: Koen van Engelen/Unsplash

Wandelroute Het Alloo – wandelen op Texel

Wil je kennismaken met de natuur en de duinen van Texel, loop dan over het natuurpad Alloo. Het wandelpad leidt je langs duinen, landbouwgebieden en bossen. Er is veel te zien, van een duinrel tot graslanden vol bloemen waar weidevogels broeden.

De Dennen

Wil je iets actiefs gaan doen in de natuur van Texel? Bezoek dan De Dennen, wat onderdeel is van het Nationaal Park op Texel. Hier kun je paardrijden, picknicken, barbecueën, wandelen en fietsen.

Wandelroute De Mient

Wandelroute De Mient ligt ook het Duinen van Texel. Eerder was dit een nat heidegebied waar vee graasde en heide werd gewonnen voor brandstof. Later is er een bos aangeplant en weilanden gecreëerd.

Eierland

Het natuurpad Eierland is een oase van ruimte en rust in het noorden van Texel. Hier kun je heerlijk uitwaaien en wandelen door een verrassend gevarieerd landschap.

De Geul en Bollekamer

Het duingebied van De Geul en Bollekamer is één van de meest afwisselende plekjes het Nationaal Park van Texel. Bijvoorbeeld de strandvlakte De Hors, waar de natuur nog steeds nieuwe duinen maakt. Of de vogelrijke mini Waddenzee in de Mokbaai. Via wandelpaden is van al dit moois volop te genieten.

Wandelen op Texel naar de Fonteinsnol

De Fonteinsnol, in het midden van de bossen, is een uitkijktoren. De toren staat bovenop een duin en ligt vlakbij waar vroeger de waterbron was. Er is ook een oorlogsmonument bij de uitkijktoren.

FAQ

Kun je goed wandelen op Texel?

Wandelen op Texel kan via verschillende wandelroutes, van verharde wegen tot ongerepte paden door de natuur.