Auto huren Texel

Auto huren Texel - Goedkoopste autoverhuur op Texel

Auto huren Texel

Wil of kun je geen auto meenemen naar Texel? Dat is uiteraard geen enkel probleem want een auto huren op Texel is erg gemakkelijk. Er is keuze uit personenauto’s, stationwagons, kleine personenbusjes, bestelwagens en zelfs verhuiswagens. Door een auto te huren kun je in je eigen tempo het mooie eiland verkennen. Op Texel mag je namelijk ook als niet-inwoner met een auto rijden. Wanneer je een auto wilt huren op Texel is het aan te raden om vooraf te reserveren. Dan weet je zeker dat er een auto voor je klaar staat.

Autoverhuur Texel

Op zijn verschillende bedrijven voor autoverhuur op Texel beschikbaar, waaronder Autoverhuur Rentenaar. De meeste autoverhuurders hanteren dezelfde voorwaarden waarbij je een borg moet betalen bij het ophalen van de auto. Deze borg krijg je later terugbetaald of wordt verrekend met eventuele openstaande bedragen. Het is aan te raden om de auto met een volle tank weer terug te brengen. Wanneer de autoverhuur dit moet doen dan wordt dit vaak in rekening gebracht. Enkele aanbieders van autoverhuur op Texel bieden, tegen een kleine vergoeding, een breng- en haalservice aan waarbij je van en naar de boot naar Texel wordt gebracht.

Auto huren op Texel met verzekering

Bij een auto huren op Texel komt uiteraard ook een autoverzekering kijken. Alle auto’s zijn door de autoverhuur verzekerd. Indien de huurauto schade oploopt is er vrijwel altijd sprake van een eigen risico. Per aanbieder is de hoogte hiervan verschillend. Vaak kan het eigen risico voor het auto huren worden verlaagd door een kleine afkoopsom te betalen. Voor bestuurders van 23 jaar of jonger kunnen andere regels gelden met betrekking tot het afkopen. Uiteraard moet je ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. De meeste aanbieders vereisen dat je al minimaal één tot twee jaar een rijbewijs hebt.

Geplaatst: 27 juni 2019
Bijgewerkt: 20 februari 2024