Fietsen op Texel

Fietsen op Texel is erg populair, op de fiets is de beste manier om Texel te ontdekken. Een fiets huren op Texel is daarom geen enkel probleem, er zijn vele fietsverhuurders. Direct na aankomst met de boot Texel en ook in de meeste dorpen vind je verschillende verhuurders. Bij veel verhuurders kun je een fiets online reserveren, de fiets wordt dan zelfs bij je overnachtingsplek afgeleverd.

Fietsen op Texel

Op Texel zijn veel fietspaden met een totale lengte van bijna 150 kilometer. De paden brengen je langs een ontdekkingstocht door bossen, dorpen en de Texelse duinen. Je kunt je eigen fiets meenemen op de boot of een fiets huren bij één van de vele fietsverhuurders die Texel rijk is. Je kunt ook heerlijk wandelen op Texel, vergeet daarom niet om je wandelschoenen mee te nemen.

Fietsroutes op Texel

Als fietser heeft het eiland je veel te bieden. Op de fiets begeef je je zo van het ene landschap in het ander. Ben je op zoek naar een mooie fietsroute over Texel? Deze kun je eenvoudig vinden via de knooppunten op het eiland. Knooppunten zijn genummerde kruisingen die onderdeel zijn van de verschillende fietsroutes. Ze zijn ideaal voor het plannen van een mooie fietstocht en zijn overal op het eiland te vinden.

Hoe werken de knooppunten?

Op elk knooppunt staan witgroene bordjes met daarop een nummer. Door simpelweg deze nummers te volgen fiets je van knooppunt naar knooppunt. Je kunt het zo inplannen:

  1. Klik hier om naar de fietsrouteplanner te gaan en zoom daarna in op Texel. Je ziet dan automatisch de knooppunten verschijnen.
  2. Maak een mooie fietsroute door start- en eindpunt aan te klikken, je kunt dan ook zien hoeveel kilometer de fietsroute is en hoe lang je er over doet.
  3. Ben je blij met de gekozen route? Noteer dan de nummers van de knooppunten in de juiste volgorde.
  4. Stap op je fiets, volg de nummers en geniet van een prachtige fietstocht over Texel.

Fietsverhuur Texel

In bijna alle dorpen op Texel kun je een fiets huren. Zowel gewone fietsen, elektrische fietsen als fietsen met daarop kinderzitje(s). Wat ook erg leuk is, is om een tandem te huren, zo fiets je gezellig met z’n tweeën door de Texelse natuur.

fietsen op texel
Foto: Levin/Unsplash

Reserveer online

Alhoewel het niet nodig is om een fiets op Texel te reserveren, er zijn namelijk fietsen genoeg, is het vooral in de zomer en tijdens schoolvakanties wel handig om vooraf een fiets te bespreken. Veel verhuurders van fietsen brengen je fiets naar je accommodatie, je fiets staat dan klaar wanneer je op Texel aankomt. Krijg je onderweg een lekke band of andere pech? Dat is geen probleem. Even bellen naar de fietsverhuurder en ze brengen je een andere fiets. Zo kun je snel je fietstocht vervolgen.

De mooiste fietsroutes op Texel

Zijn er fietspaden op Texel?

Op Texel zijn veel fietspaden met een totale lengte van bijna 150 kilometer

Kun je fietsen huren op Texel?

In bijna alle dorpen op Texel kun je een fiets huren. Zowel gewone fietsen, elektrische fietsen als fietsen met daarop kinderzitje(s).