Restaurants Texel

De beste restaurants van Texel

Liefhebbers van heerlijk eten en drinken zijn op Texel op het juiste adres. Restaurants Texel, ze zijn er in overvloed en er is heel veel keuze. Van gezellige koffietentjes tot hippe cocktailbars en burgerbars, tot knusse huiskamerrestaurants en fantastische sterrenrestaurants. Na het wandelen of fietsen even lekker eten in een van de restaurants Texel.

Restaurant Vincent Eilandkeuken

Het restaurant Vincent Eilandkeuken ligt naast de Texelse Dennen. Sinds 2004 worden zowel Texelaars als toeristen in het restaurant verwelkomt. In het gastvrije restaurant worden eerlijke gerechten geserveerd in een stijlvol houten interieur.

Taveerne De Twaalf Balcken

Taveerne De Twaalf Balcken is een eetcafé voor alle leeftijden. Het eetcafé is geopend vanaf 10.00 uur, dus een uitgebreide lunch behoort tot de mogelijkheden. Geniet van een prima diner van de Josper Grill. De Twaalf Balcken is onderscheidend door het uitgebreide aanbod van bijzondere jenevers en speciaalbieren.

Restaurants Texel: Sjans

Café-Restaurant Sjans op Texel bevindt zich midden in de dorpsstraat van het gezellige badplaatsje de Koog en heeft wel wat weg van een donkerbruine kroeg. Geniet overdag van een drankje op het terras, kom ’s avonds voor een lekkere en betaalbare maaltijd of proef ’s nachts het uitgaansleven in de Koog.

De Worsteltent

Restaurant De Worsteltent bevindt zich in een boerderij van ruim 300 jaar oud. Op het grasterras kun je in het voorjaarszonnetje genieten van een cafe latte met een heerlijk stuk eigengemaakte taart. In De Worsteltent is het ook mogelijk om te blijven overnachten.

Smulpot, een van de restaurants op Texel

Hotel en Restaurant De Smulpot is al vanaf 9.00 uur open voor een heerlijk ontbijt. Voor het bereiden van de diners werken de koks met echte Texelse streekproducten zoals ossenhaas, carpaccio en lamsvlees van Texelse schapen. Het restaurant serveert tevens een high tea en high wine.

Bij Jef – Restaurants Texel

Bij Jef is een sterrenrestaurant in Den Hoorn. Jef Schuur, chef van het restaurant heeft zijn droom: een eigen restaurant op het eiland waar hij opgroeide, gerealiseerd. Bij Jef staan streekproducten zoals Texels zuiglam en Texelse kazen centraal.

Visrestaurant Texel ’t Pakhuus

Bij visrestaurant ’t Pakhuus heb je een prachtig uitzicht over de haven van het dorp Oudeschild. Op de menukaart staat een gevarieerd aanbod van verse vis en schaaldieren. Ondanks de naam is het restaurant natuurlijk ook geschikt voor vleesliefhebbers en vegetariërs.

Restaurant Texel
Foto: Evgeni Tcherkasski/Unsplash

De beste strandtenten op Texel

Uiteraard zijn er op Texel diverse strandtenten te vinden. De meeste zijn vernoemd naar de bijbehorende standpaal. Een strandpaal geeft de locatie langs het strand aan en kun je als oriëntatie gebruiken. De vijf beste strandtenten van Texel staan hieronder opgesomd. Geniet van het heerlijke eten en het mooie uitzicht over strand en zee.

Strandtent Paal 9

Onder de Texelaars is strandpaviljoen Paal 9, bij Den Hoorn, een begrip. Het paviljoen heeft niet echt een uitgesproken stijl en is vooral favoriet bij surfers. Stap binnen op je slippers en geniet van een prima lunch of diner.

Paal 17 Zomers

Paal 17 Zomers is gebouwd op palen en daardoor is er een prachtig uitzicht. In het moderne interieur klinkt zachte loungemuziek. In deze strandtent is het eten en de lekkere cocktails meer dan goed. Reserveren voor de lunch is in verband met drukte aan te raden.

Paviljoen Kaap Noord

In het noorden van Texel bij strandpaal 33 vind je Kaap Noord, het beste paviljoen op het eiland. Hier is vooral de lunch een aanrader, bijvoorbeeld het juttersplankje in combinatie met een goed glas witte wijn. De strandtent ligt, met uitzicht op Vlieland en de ‘hippiesteiger’, op een unieke locatie.

Strandpaviljoen Paal 21

Aan de rand van De Koog vind je strandpaviljoen Paal 21. Deze strandtent onderscheid zich met misschien wel het beste eten op Texel. Bij Paal 21 kun je ontspannen genieten van lekker eten, met uitzicht over zee en strand.

Strandtent Paal 15

Bij Strandtent Paal 15, ook wel Westerslag genoemd, kun je heerlijk een drankje drinken. Het paviljoen heeft een gezellig huiskamergevoel met tapijten en een papegaai. Je kunt Paal 15 via een duinpad bereiken.

Lekkere koffie drinken in een van de restaurants op Texel

Na een heerlijke strandwandeling even een lekker kopje koffie drinken op Texel. Bekijk in onderstaand overzicht de beste plekjes voor heerlijke koffie.

Inn de Knip

Inn de Knip heeft een uitgebreide menukaart met koffie en eigengemaakte cake en taart. Je kunt binnen zitten in het gezellige interieur, maar ook buiten op het mooie terras.

Coffee & More

In het centrum van de Koog zijn er natuurlijk ook gezellige koffiezaakjes te vinden, waaronder Coffee & More. Hier zijn veel verschillende soorten koffies te bestellen, voornamelijk zelf zelf samengestelde melanges.

Lokaal 16 – restaurants Texel

Bij Lokaal 16 zetten ze koffie van versgemalen, lokaal gebrande koffiebonen. In dit gezellige koffietentje kun je naast koffie ook lunchen met een broodje of salade eten, gemaakt van biologische producten.

FAQ

Zijn er veel restaurants op Texel?

Restaurants op Texel zijn er in overvloed, er is heel veel keuze.