Parkeren Den Helder

Lees alles over Parkeren Den Helder. Wanneer je met boot Texel de overtocht naar Texel maakt, kan je gratis parkeren in Den Helder, op de veerhaven. Dit kan naast de terminal. Volg hiervoor de route ‘P Texel’, ‘Afhalen + Wegbrengen’.

Parkeren in Den Helder kan op het onbewaakte parkeerterrein en reserveren is niet mogelijk. Het aantal parkeerplekken is beperkt, daarom kan het voorkomen dat het terrein op drukke dagen vol is. Je kunt ook parkeren in de omgeving van de veerhaven. Houdt rekening met een wandeling van ongeveer 10 minuten. De parkeerplaats van het Marinemuseum is geen openbaar parkeerterrein.

Indien het gratis parkeerterrein vol is kun je ook parkeren in de directe omgeving. Bijvoorbeeld op de parkeerterreinen Willemsoord-Noord en Willemsoord-Zuid.

Routebeschrijving parkeren Den Helder

Den Helder kun je het snelst via de snelweg A7 en/of autoweg N9 bereiken. De route naar de veerboot staat op de borden aangegeven. Houdt op drukke dagen, schoolvakanties en in het hoogseizoen rekening met enige vertraging naar de veerhaven.

Parkeren Texel boot: gebruik je navigatiesysteem

Voer ‘Havenplein 3, 1781 AB Den Helder’ in je navigatiesysteem in voor de juiste route naar de TESO autoloketten.

Diverse mogelijkheden voor parkeren Texel boot en parkeren Den Helder

Parkeren Den Helder kan op meerdere manieren

Parkeren in de parkeergarages van Den Helder

In Den Helder centrum kun je in twee parkeergarages je auto kwijt. Dit kan in parkeergarage Koninckshoek – aan Koningdwarsstraat 6 of in  Parkeergarage Sluisdijk – aan de Sluisdijkstraat 1A. Sinds 1 maart 2015 is parkeren in de Sluisdijkgarage volledig gratis.

Den Helder parkeren op straat

Bij de winkelcentra in het centrum gelden blauwe zones. Dit heeft betrekking op de Sluisdijkbuurt en op de Van Galenbuurt zuid-oost. Met je blauwe parkeerschijf kun je hier maximaal 5 uur parkeren op maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur.

Op het parkeerterrein Prins Hendrikplein parkeergarage Koninckshoek en parkeerterrein Sluisdijk geldt een maximum van drie uur.

Parkeren gehandicapten Den Helder

GPK-houders kunnen niet gratis parkeren op speciale gehandicaptenparkeerplaatsen en in het betaald-parkeren-gebied.