Op Texel

Op Texel is veel te doen. Het grootste Waddeneiland van Nederland is Texel, met een breedte van 12 kilometer en een lengte van maar liefst 25 kilometer. De prachtige stranden van Texel hebben een totale lengte van 27 kilometer.

Op Texel is veel te doen

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland en heeft veel te bieden voor toeristen en bezoekers. Hieronder lees je enkele activiteiten en bezienswaardigheden die je kunt ontdekken tijdens een bezoek aan Texel.

Ruimte voor wandelen en fietsen is er in overvloed, er is ruim 130 kilometer aan fietspaden en wandelroutes te vinden op het eiland. Op het waddeneiland vind je veel natuur. Meer dan 25% van het eiland bestaat uit het Nationaal Park Duinen van Texel.

Strand

Texel heeft prachtige, uitgestrekte stranden met zacht zand en kristalhelder water. Bezoekers kunnen hier heerlijk wandelen, zwemmen, zonnen, kitesurfen, vliegeren en nog veel meer.

Fietsen

Texel heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden en is daarom een populaire bestemming voor fietsers. Er zijn vele fietsroutes die langs mooie landschappen, duinen, stranden en historische bezienswaardigheden leiden.

Natuur

Texel heeft een divers en rijk natuurlijk landschap, waaronder de duinen, de Waddenzee, de bossen, de heidevelden en de strandvlaktes. Het eiland is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en biedt vele mogelijkheden om te wandelen, vogels te spotten en te genieten van de natuurlijke omgeving.

Op Texel
Het mooie waddeneiland Texel. Foto: Jeroen Looyé

Musea

Er zijn verschillende musea op Texel, waaronder het Texels Museum, het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum en het Ecomare Natuurmuseum. Deze musea geven inzicht in de geschiedenis, cultuur en natuurlijke omgeving van het eiland.

Eten en drinken

Texel heeft een levendige en diverse culinaire scene, waar je kunt genieten van lokale specialiteiten zoals Texels bier, kaas, lamsvlees en vis. Er zijn veel restaurants en cafés op het eiland waar je kunt genieten van heerlijke maaltijden en drankjes.

Activiteiten

Er zijn ook tal van andere activiteiten te doen waaronder paardrijden, parachutespringen, golfen, zeilen en nog veel meer. Het eiland biedt voor ieder wat wils, of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of vermaak. Middenin de mooie natuur vind je ook 7 knusse dorpen, met elk hun eigen charme.

FAQ

Kun je fietsen op Texel?

Op Texel zijn veel fietspaden (ruim 130 kilometer) aangelegd, je kunt uitstekend fietsen op Texel.