Boot naar Texel

Overtocht boot naar Texel

Van Den Helder met de boot naar Texel? De overtocht bedraagt ongeveer 20 minuten. De dubbeldeks veerboot naar Texel vertrekt 1x per uur. De boot Dokter Wagemaker heeft een capaciteit van 300 auto’s en 1750 personen. De veerboot de Schulpengat kan maximaal 242 personenauto’s en 1320 personen vervoeren.

Prijzen veerdienst Texel

  • Een retourtje met de veerboot naar Texel kost voor een voetpassagier 2,50 euro.
  • Kinderen onder de vier jaar reizen gratis.
  • Een retourtje voor voertuigen van 2.51 meter tot 6,5 meter kost 37 euro in het hoogseizoen en 25,00 euro in het laagseizoen.
  • Een retourtje voor motorvoertuigen (inclusief 2 passagiers) kost 11,00 euro in het hoogseizoen en 8,20 euro in het laagseizoen.
  • Voor vrachtwagens, touringcars, auto’s + caravan of aanhanger met maximaal 9 inzittenden zijn de kosten boot Texel (per strekkende meter) 7,80 in het hoogseizoen en is het daltarief 5,80 euro.

Tickets kunnen in de veerhaven worden gekocht of online via de website van Teso. Kijk voor uitgebreide tarieven op de website van Teso.

Praktische informatie

De TESO boot naar TexelJe kunt gebruik maken van het daltarief door op dinsdag, woensdag of donderdag naar Texel te reizen. Je mag op elke gewenste dag terug naar Den Helder reizen.

Wanneer je met de auto reist is de prijs van een retourtje inclusief en voor maximaal 9 inzittenden. Alle inzittenden moeten zich in het voertuig bevinden wanneer het voertuig het loket passeert. Auto’s met een lengte van meer dan 5.5 meter (inclusief aanhanger, caravan of fietsendrager) geldt het metertarief. Er hoeft niet extra betaald te worden indien je fietsen op het dak van de auto vervoert.

Alle genoemde tarieven zijn voor een retourticket. Er worden geen tickets voor een enkele reis verkocht.

Het reserveren van een plaats op de boot naar Texel is niet mogelijk. Bij drukte wordt er extra capaciteit en frequentie ingezet. Tijdens het hoogseizoen en tijdens schoolvakanties kan er incidenteel een wachttijd ontstaan.

Je huisdier mag gratis mee op de veerboot naar Texel, echter dien je je huisdier tijdens de overtocht aangelijnd te houden. U dient het huisdier tijdens de overtocht aangelijnd te houden. Het is in beginsel toegestaan om het huisdier tijdens de overtocht (onbeheerd) in de auto te laten, mits het huisdier niet uit de auto kan springen.

Er kan gratis geparkeerd worden op de veerhaven van Den Helder (naast de terminal). Het parkeerterrein is onbewaakt en reserveren is niet mogelijk. Omdat het aantal parkeerplekken beperkt is kan het voorkomen dat het terrein op drukke dagen vol is. Je kunt ook parkeren in de omgeving van de veerhaven. Houdt rekening met een wandeling van ongeveer 10 minuten.

Gratis draadloos internet

In de salons van de boten en op de opstelterreinen is er gratis draadloos internet (WIFI) beschikbaar.