Parkeren boot Texel

Parkeren boot Texel

Ga je met de boot naar Texel, maar wil je niet je auto meenemen? Je auto parkeren voor de TESO boot naar Texel kan op meerdere manieren. Op deze pagina lees je alles over parkeren boot Texel; parkeren op Texel, de parkeerkosten en andere handige tips om gratis te parkeren.

Gratis parkeren boot Texel

Je kunt gratis parkeren in Den Helder voor de TESO boot naar Texel. Wanneer je Den Helder binnenrijdt zie je de borden P Texel – Afhalen + Wegbrengen. Volg deze borden om je auto gratis te parkeren vlakbij de boot naar Texel, direct naast de parkeerplaats kun je zo op de veerpont stappen. Het reserveren van een parkeerplaats kan hier niet en er zijn relatief weinig parkeerplekken beschikbaar.

Parkeren Boot Texel
Parkeren voor de boot naar Texel

Parkeren veerboot Texel

Je auto parkeren voor de TESO veerboot Texel kan in de veerhaven. Het adres is Havenplein 3 in Den Helder. Gebruik dit adres als eindbestemming in je navigatiesysteem en je komt vanzelf aan bij TESO veerboot. Wanneer het druk is kan het zoeken van een parkeerplaats onnodig veel tijd kosten. Bekijk daarom de vertrektijden van de Texelse veerpont en plan je dag goed vooruit.

Parkeren Den Helder boot

Parkeren in Den Helder voor de boot naar Texel kan op de onbewaakte parkeerplaats bij de veerhaven. Is de parkeerplaats vol? Dit is inderdaad mogelijk in het weekend en op andere dagen met veel dagjesmensen die Texel bezoeken. Je kunt dan ook parkeren in de buurt van de veerhaven, op zo’n 10 minuten loopafstand. Lees alles over parkeren in Den Helder.

Parkeren op Texel

Op Texel kun je niet gratis parkeren: van 8.00 uur tot 20.00 uur moet er betaald worden om je auto ergens op een parkeerplek achter te laten. Op het eiland kun je een digitaal parkeerkaartje gebruiken, het zogenaamde e-vignet. Dit is gemakkelijker én goedkoper dan betalen bij de parkeerautomaat. Lees alles over parkeren op Texel.

Samengevat

Ook interessant

FAQ

Waar kun je parkeren voor de Boot naar Texel?

Je kunt gratis parkeren in Den Helder voor de TESO boot naar Texel. Wanneer je Den Helder binnenrijdt zie je de borden P Texel – Afhalen + Wegbrengen.