Boot van Texel naar Vlieland

Ben je op Texel en wil je naar Vlieland? Dat kan met de boot van Texel naar Vlieland. Andersom kan dit natuurlijk ook. Alleen in het hoogseizoen is dit mogelijk voor eilandbezoekers en dagjesmensen. De veer ‘De Vriendschap’ is alleen beschikbaar voor voetgangers en brengt je met de boot van Texel naar Vlieland. Na het aanmeren van de boot stap je gratis over op een grote truck die je via het strand verder het waddeneiland Vlieland op brengt.

Je mag je fiets meenemen wanneer je een enkele reis boekt met de veerboot van Texel naar Vlieland. Veel fietsers maken gebruik van deze mogelijkheid om zo fietstochten over de eilanden te maken. Dit maakt de boot van Texel naar Vlieland een erg leuke manier van reizen, want het schip is niet al te groot en dat maakt de overtocht tot een avontuur op zich.

Reisinformatie Boot van Texel naar Vlieland

Van Texel naar Vlieland: de overtocht

De overtocht duurt ongeveer een uur en start bij De Noordman in De Cocksdorp.

Met de boot van Texel naar Vlieland
Foto: Avis28

Kaartjes voor de boot van Texel naar Vlieland

Aangeraden wordt om kaartjes vooraf online te kopen. Koop je liever kaartjes op Texel zelf, dan kan dit bij ‘De Noorman’ in De Cocksdorp. Dit is in de buurt van strandpaal 33 en tegenover het reddingstation van de KNRM. Dit is ook de locatie van de steiger waar de boot aanmeert. Het adres is: De Noorman, Volharding 2A, De Cocksdorp, Texel.

Prijzen

Enkele reis

Een kaartje voor de boot van Texel naar Vlieland (enkele reis) kost € 18,50 per persoon. Kinderen van 3 tot 10 jaar betalen € 12,00 per kaartje en kinderen onder de drie jaar reizen gratis. Deze tarieven zijn inclusief de Vliehorsexpres.

Neem je je fiets mee, dan kost dit  € 10,00 per fiets of fiets met aanhang kinderfiets. Het tarief voor een tandem is € 25,00. Het meenemen van een kar op de boot kost € 10,00.

Dagtocht van Texel naar Vlieland en terug naar Texel

Het tarief van een dagtocht naar Vlieland is € 29,50 per persoon. Kinderen van 3 tot 10 jaar betalen € 19,50 en kinderen onder de drie jaar reizen gratis. Deze tarieven zijn inclusief de Vliehorsexpres.

Vervoer vanaf de steiger

Een kaartje is inclusief vervoer (met de Vliehors Express) vanaf de steiger naar Het Posthuys op Vlieland. Vanaf daar kun je op de fiets verder, er rijdt ook een bus. Met de auto van Texel naar Vlieland is niet mogelijk met de veerboot ‘De Vriendschap’.

Vertrektijden enkele reis

De vertrektijd van de boot van Texel naar Vlieland is 17.15 uur. In het hoogseizoen is er kans op een extra afvaart, dan vertrekt er ook een boot om 16.00 uur.

Vertrektijden dagtocht

Wanneer je een dagtocht naar Vlieland hebt geboekt dan vertrekt de boot vanaf Texel om 10.45 uur. De terugreis naar Texel begint om 17.15 uur vanaf Het Posthuys op Vlieland.

In het hoogseizoen is er kans op een extra afvaart. Deze vertrekt vanaf Texel om 9.30 uur en zal om 16.00 weer vanaf Vlieland vertrekken terug naar Texel.

Dienstregeling van de boot van Texel naar Vlieland

  • In het hoogseizoen (half juli tot en met eind augustus is er elke dag een afvaart naar Vlieland.
  • In het voorseizoen (tot half juli) vaart de boot van Texel naar Vlieland op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag.
  • In het naseizoen (september) zijn er afvaarten op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag.
  • In het naseizoen (oktober) vaart de boot alleen op dinsdag en zondag.
  • In de herfstvakantie is er kans op extra vaardagen.