Boot van Texel naar Vlieland

De boot van Texel naar Vlieland

Ben je op Texel en wil je naar Vlieland? Dat kan met de boot van Texel naar Vlieland. Andersom kan dit natuurlijk ook. Alleen in het hoogseizoen is dit mogelijk voor eilandbezoekers en dagjesmensen. De veer ‘De Vriendschap’ is alleen beschikbaar voor voetgangers en brengt je met de boot van Texel naar Vlieland. Na het aanmeren van de boot stap je gratis over op een grote truck die je via het strand verder het waddeneiland Vlieland op brengt.

Je mag je fiets meenemen wanneer je een enkele reis boekt met de veerboot van Texel naar Vlieland. Veel fietsers maken gebruik van deze mogelijkheid om zo fietstochten over de eilanden te maken. Dit maakt de boot van Texel naar Vlieland een erg leuke manier van reizen, want het schip is niet al te groot en dat maakt de overtocht tot een avontuur op zich.

Reisinformatie Boot van Texel naar Vlieland

Van Texel naar Vlieland: de overtocht

De overtocht duurt ongeveer een uur en start bij De Noordman in De Cocksdorp.

Met de boot van Texel naar Vlieland
Met de boot van Texel naar Vlieland. Foto: Avis28

Kaartjes voor de boot van Texel naar Vlieland

Aangeraden wordt om kaartjes vooraf online te kopen. Koop je liever kaartjes op Texel zelf, dan kan dit bij ‘De Noorman’ in De Cocksdorp. Dit is in de buurt van strandpaal 33 en tegenover het reddingstation van de KNRM. Dit is ook de locatie van de steiger waar de boot aanmeert. Het adres is: De Noorman, Volharding 2A, De Cocksdorp, Texel.

Prijzen

Enkele reis

De kosten voor een kaartje voor de boot van Texel naar Vlieland zijn te vinden via Google. Kinderen hoeven minder te betalen per kaartje dan volwassenen. De tarieven zijn inclusief de Vliehorsexpres.

Neem je je fiets mee, dan kost dit extra. Je betaald per fiets of fiets met aanhanger. Het tarief voor een tandem is hoger. Het meenemen van een kar op de boot kost tevens extra.

Dagtocht van Texel naar Vlieland en terug naar Texel

De tarieven van een dagtocht naar Vlieland zijn te vinden via Google. Kinderen betalen minder dan volwassenen. De tarieven zijn inclusief de Vliehorsexpres.

Vervoer vanaf de steiger

Een kaartje is inclusief vervoer (met de Vliehors Express) vanaf de steiger naar Het Posthuys op Vlieland. Vanaf daar kun je op de fiets verder, er rijdt ook een bus. Met de auto van Texel naar Vlieland is niet mogelijk met de veerboot ‘De Vriendschap’.

Vertrektijden enkele reis

De vertrektijd van de boot van Texel naar Vlieland is te vinden via Google. In het hoogseizoen is er kans op een extra afvaart, dan vertrekt er nog boot.

Vertrektijden dagtocht

Wanneer je een dagtocht naar Vlieland hebt geboekt dan vertrekt de boot vanaf Texel op een ander tijdstip. De terugreis naar Texel begint vanaf Het Posthuys op Vlieland.

In het hoogseizoen is er kans op een extra afvaart. Deze vertrekt in de ochtend vanaf Texel en zal in de middag weer vanaf Vlieland vertrekken terug naar Texel. Alle actuele vertrektijden kun je via Google vinden.

Dienstregeling van de boot van Texel naar Vlieland

  • In het hoogseizoen (half juli tot en met eind augustus is er elke dag een afvaart naar Vlieland.
  • In het voorseizoen (tot half juli) vaart de boot van Texel naar Vlieland op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag.
  • In het naseizoen zijn er afvaarten op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag.

Wil je zeker zijn van de actuele dienstregeling, uitzonderingen en extra afvaarten? Controleer dit dan vooraf bij de aanbieder.

FAQ

Hoe lang duurt de overtocht van Texel naar Vlieland?

De overtocht duurt ongeveer een uur.