Wintersport in Duitsland

0 Accommodatie(s) gevonden

Er zijn helaas geen accommodaties gevonden in deze categorie.

Een andere categorie proberen:

Overnachten op Texel

Overnachten op Texel kan op allerlei manieren. Er is keuze uit vele soorten hotels en andere accommodaties; van goedkoop en avontuurlijk kamperen tot superdeluxe genieten in een 4 sterren hotel. Overnachten op Texel kan verspreid over het hele eiland in hotels, bed & breakfast, vakantiepark, vakantiehuis, appartement, pension, villa, chalet of Airbnb.

Wil je overnachten op Texel? Op het eiland is genoeg keuze om te slapen in een gezellige accommodatie. Geniet in een mooi hotel op het prachtige eiland en kom heerlijk tot rust. Texel heeft een zeer groot aanbod.

Hotels met hond op Texel

Zoek je een hotel met hond op Texel? Er zijn een aantal hotels waar je hond van harte welkom is. Deze hondvriendelijke hotels op Texel bevinden zich in de verschillende dorpen. Dus wil je een gezellig weekendje met je hond naar de zee en het strand? Dan is Texel het perfecte eiland voor hondenbezitters. Klik hier en bekijk bij welke hotels je met je hond op Texel terecht kan en geniet samen met je viervoeter van de natuur!

Onze tip voor goedkoop overnachten op Texel

Het handigst is om je overnachtingsplek vooraf online te boeken. Dit kan snel en veilig vanuit je luie stoel. Op deze website vindt je allerlei accommodaties op Texel, handig gegroepeerd per soort en met een link om direct te reserveren. Dit kan onder andere bij Vakantiepark De Krim, Booking.com, Texel.net en Landal. Tip: meld je gratis aan bij het Genius-programma van Booking.com en bespaar meteen 10% op je boekingen.

Bespaar 10% op overnachten op Texel

Genius is het loyaliteitsprogramma van Booking.com waar iedere boeking telt. Genius-leden krijgen korting op duizenden accommodaties wereldwijd. Hoe meer boekingen je als Genius-lid doet, hoe meer kortingen en beloningen je ontvangt.

Booking.com (function(d, sc, u) { var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0]; s.type = ‘text/javascript’; s.async = true; s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date()); p.parentNode.insertBefore(s,p); })(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Hotel, B&B, appartement, bungalow of huisje op Texel

Overnachten op Texel

Ben jij eigenaar van een hotel, bed & breakfast, appartement, bungalow of huisje op Texel en wil je ook op deze pagina vermeld worden? Aanmelden kan via dit formulier.

Parkeren boot Texel

Ga je met de boot naar Texel, maar wil je niet je auto meenemen? Je auto parkeren voor de TESO boot naar Texel kan op meerdere manieren. Op deze pagina lees je alles over parkeren boot Texel; parkeren op Texel, de parkeerkosten en andere handige tips om gratis te parkeren.

Gratis parkeren boot Texel

Je kunt gratis parkeren in Den Helder voor de TESO boot naar Texel. Wanneer je Den Helder binnenrijdt zie je de borden P Texel – Afhalen + Wegbrengen. Volg deze borden om je auto gratis te parkeren vlakbij de boot naar Texel, direct naast de parkeerplaats kun je zo op de veerpont stappen. Het reserveren van een parkeerplaats kan hier niet en er zijn relatief weinig parkeerplekken beschikbaar.

Parkeren veerboot Texel

Parkeren Boot Texel
Foto: Georgia de Lotz

Je auto parkeren voor de TESO veerboot Texel kan in de veerhaven. Het adres is Havenplein 3 in Den Helder. Gebruik dit adres als eindbestemming in je navigatiesysteem en je komt vanzelf aan bij TESO veerboot. Wanneer het druk is kan het zoeken van een parkeerplaats onnodig veel tijd kosten. Bekijk daarom de vertrektijden van de Texelse veerpont en plan je dag goed vooruit.

Parkeren Den Helder boot

Parkeren in Den Helder voor de boot naar Texel kan op de onbewaakte parkeerplaats bij de veerhaven. Is de parkeerplaats vol? Dit is inderdaad mogelijk in het weekend en op andere dagen met veel dagjesmensen die Texel bezoeken. Je kunt dan ook parkeren in de buurt van de veerhaven, op zo’n 10 minuten loopafstand. Lees alles over parkeren in Den Helder.

Parkeren op Texel

Op Texel kun je niet gratis parkeren: van 8.00 uur tot 20.00 uur moet er betaald worden om je auto ergens op een parkeerplek achter te laten. Op het eiland kun je een digitaal parkeerkaartje gebruiken, het zogenaamde e-vignet. Dit is gemakkelijker én goedkoper dan betalen bij de parkeerautomaat. Lees alles over parkeren op Texel.

Samengevat

 • Je auto parkeren voor de TESO boot naar Texel kan gratis direct naast de veerhaven.
 • Er zijn ook andere gratis mogelijkheden om te parkeren in de directe omgeving van de veerpont.
 • Betaald parkeren voor de Den Helder Texel boot kan vanaf 1 euro per uur.
 • Is op drukke dagen het parkeerterrein vol? Parkeer je auto in de buurt van Den Helder en neem een taxi naar de veerhaven.

Ook interessant

Boot Texel: de kosten

Wat zijn de kosten voor de boot naar Texel? Wat is de prijs voor de Texelse veerboot? Bekijk alle Boot Texel kosten in onderstaand overzicht.

Retour voor1x5x15x100x

* Prijs per strekkende meter
** Heenreis op vrijdag, zaterdag, zondag of maandag
*** Heenreis op dinsdag, woensdag of donderdag
**** Ongeacht het aantal inzittenden

Let op: controleer bij twijfel altijd de actuele TESO-tarieven op teso.nl of bel de TESO-infolijn 0222-369691/369692.

De vertrektijden Texel met de TESO veerboot naar Den Helder zijn van 6.00 t/m 21.00 uur. Er is elk uur een overtocht. De veerboot vertrekt op het hele uur.

TESO vertrektijden Texel naar Den Helder

MaDiWoDoVrZaZo

Let op: controleer bij twijfel altijd de actuele TESO-vertrektijden op teso.nl of bel de TESO-infolijn 0222-369691/369692.

De vertrektijden Den Helder met de TESO veerboot naar Texel zijn van 6.30 t/m 21.30 uur. Er is elk uur een overtocht. De veerboot vertrekt op het hele uur.

TESO vertrektijden Den Helder naar Texel

MaDiWoDoVrZaZo

Let op: controleer bij twijfel altijd de actuele TESO-vertrektijden op teso.nl of bel de TESO-infolijn 0222-369691/369692.

Parkeren op Texel? Gebruik het voordelige Texel e-vignet

Op Texel is er in alle dorpen en bij alle strandslagen betaald parkeren. Het betaald parkeren geldt dagelijks van 8.00 ‘s ochtends tot 20.00 uur ‘s avonds. Wil je zonder zorgen parkeren op Texel? Dit kan met een zogenaamd e-vignet, dit is een digitale parkeerkaart. Wanneer je je auto hebt achtergelaten in Den Helder, maar op Texel wel vervoer nodig hebt, kun je online een taxi op Texel reserveren. De taxi is gratis te annuleren, mocht dit nodig zijn.

Parkeren op Texel, betalen per uur

Parkeren TexelJe kunt natuurlijk ook een gewoon parkeerkaartje kopen en per uur betalen. Het parkeertarief per uur is 2,50 euro. Contant betalen is niet mogelijk, je kunt alleen afrekenen met je pinpas of creditcard. Heb je een een parkeer-app zoals bijvoorbeeld Yellowbrick op je mobiele telefoon staan? Hiermee kun je ook afrekenen.

Tarieven e-vignet

Een Texel e-vignet kost 10 euro per dag. Voordeliger is om een e-vignet weekkaart te kopen, deze kost slechts 20 euro en heeft een geldigheidsduur van maar liefst 8 dagen. Nog voordeliger is het om een jaarkaart voor heel 2019 te kopen. Deze is geldig van 1 december 2018 tot 1 februari 2020. De kosten voor een jaarkaart bedragen 30 euro.

e-vignet Texel kopen

Je kunt een e-vignet kopen bij de parkeerautomaat, of thuis vanachter je computer. Je kunt het Texel e-vignet online kopen door op de link te klikken.

Hoe werkt het e-vignet?

De parkeerwachters van Texel scannen het kenteken van je auto en kunnen zo nagaan of je in het bezit bent van een geldig Texel e-vignet.  Er zijn een aantal plaatsen binnen de dorpskernen waar een maximale parkeertijd van 2 uur geldt. Op die locaties kun je een blauwe parkeerschijf gebruiken.

Gehandicaptenparkeerkaart

Je hoeft geen Texel e-vignet aan te schaffen wanneer je een Europese Gehandicaptenparkeerkaart bezit. Wel moet je op parkeerplekken en -vakken waar een beperkte parkeertijd geldt zowel de parkeerkaart als de blauwe parkeerschijf gebruiken om je tijd van aankomst aan te geven.

Naar Texel zonder auto?

Je kunt natuurlijk ook je auto parkeren in Den Helder en vervolgens op Texel met het openbaar vervoer reizen. Tussen de veerhaven en Den Burg en De Koog rijdt Lijn 28, de vaste buslijn van De Texelhopper. Dit zijn kleine busjes die je over het hele eiland kunnen brengen.

Samengevat

 • Parkeren op Texel kan niet gratis.
 • Zorgeloos parkeren kan met het e-vignet.
 • Het e-vignet is bij slim gebruik een flink stuk goedkoper dan gewoon betaald parkeren op Texel.

Ook interessant

Klimaat Texel

Texel heeft een zeeklimaat. Omdat de waddeneilanden los van het vaste land liggen is de invloed van wind en zee sterker. Door de temperatuur van de zee, in het voorjaar, is de regenval beperkt. In het najaar zorgt de warmte van de zee dan weer juist voor extra regen. Hoewel de warme maanden droger zijn dan andere gebieden in Nederland is de temperatuur ook lager. De zeewind zorgt voor een koele bries.

Texel is het grootste eiland van de Nederlandse Waddeneilanden. Texel bestaat uit twee gedeeltes die aan elkaar vastzitten.

Weer Texel

Het weer op Texel is aangenaam. Texel heeft een zeeklimaat, waardoor in de lente de regenval beperkt is. De zeewind blaast een koele bries over het eiland.

Het Texelse landschap wordt gedomineerd door de vele schapen die er rondlopen. Samen met het toerisme vormen de schapen de belangrijkste inkomstenbron voor het eiland.

Net als de andere Waddeneilanden heeft Texel een prachtige natuur, het eiland kent diverse landschappen. Naast de grote en brede zandstranden vind je er veel bos en natuurlijk duingebieden, maar ook weidse graslanden en kwelders. Ooit stonden deze gebieden onder water. Af en toe lopen deze gebieden nog onder bij vloed waardoor ze een zeer bijzondere flora en fauna hebben.

Het weer op Texel

De boot naar Texel gemist? Of moet je met spoed terug naar Den Helder, of juist naar Texel? Het is mogelijk om met de watertaxi Texel in maximaal 20 minuten veilig en comfortabel de overtocht te maken. Tijdens de snelle overtocht kun je in de kajuit blijven zitten, maar ook even heerlijk buiten genieten van het mooie Wad. Misschien zie je onderweg wel een paar zeehonden…

De watertaxi Texel vaart 24 uur per dag

Laatste boot Texel gemist

Wanneer je ‘s avonds laat naar Texel of Den Helder moet en de reguliere TESO boot vaart niet meer, bel dan de watertaxi Texel. Dit kan in het weekend, maar natuurlijk ook op doordeweekse dagen. Om gebruik te maken van de watertaxi moet je wel vooraf reserveren.

Besluit je toch op het eiland te blijven, boek dan een van de hotels op Texel.

Eerste boot van en naar Texel

De watertaxi Texel brengt je binnen 20 minuten naar de overkant

Wil je ‘s ochtends vroeg eerder naar de overkant en kan je niet wachten op de eerste afvaart van de TESO boot? Ook hiervoor is de watertaxi geschikt. De boot vaart namelijk 24 uur per dag.

Tarieven watertaxi Texel

Voor de kosten voor een kaartje voor de watertaxi moet telefonisch onderhandeld worden. Het tarief geldt voor zowel volwassenen als kinderen. Telefonisch reserveren is verplicht en houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om zowel aan het loket als aan boord van de watertaxi te pinnen.

Honden

Je hond mag gratis mee op de watertaxi.

Mindervaliden

De watertaxi is ook geschikt voor minder validen. Neem echter eerst contact op over de mogelijkheden. Het is namelijk niet altijd mogelijk om met een rolstoel aan boord te komen.

Zeehondentocht Texel

Het bedrijf dat de watertaxi Texel verzorgt biedt ook een zeehondentocht voor de kust van Texel aan. Stap op De Zeehond en beleef de leukste dag van je leven tijdens een zeehondentocht voor de kust van Texel.

Bekijk deze video op YouTube

Actuele informatie Watertaxi Texel

Actuele informatie over de watertaxi Texel en de zeehondentocht kun je vinden via Google.

Wadlopen Texel

Natuurlijk is de boot sneller, maar misschien is het wel veel leuker om naar een waddeneiland te lopen, het zogenaamde wadlopen. Wadlopen is een sportief en uniek avontuur, middenin de natuur van het Werelderfgoed Waddenzee. De Waddenzee wordt ook wel de laatste wildernis genoemd en is een onbeschrijflijk mooi natuurgebied.

Wadlopen naar Texel

Over het wad lopen naar Texel doe je ongeveer 3.5 uur, de totale lengte is ongeveer 11 kilometer. De tocht gaat langs natuurgebied De Schorren waar je de flora en fauna van de Waddenzee kunt bewonderen. Wadlopen naar Texel is niet zwaar want er wordt gelopen over harde zandplaten. Hierdoor is de tocht ook geschikt voor de wat oudere kinderen (vanaf 10 jaar). Het verzamelpunt ‘Waddenpark Avanti’ ligt op zo’n 20 kilometer na aankomt met de boot naar Texel.

Wadlopen Vlieland

Omdat de geulen tussen Harlingen en Vlieland, ook bij eb, te diep zijn is het niet mogelijk om wad te lopen naar Vlieland.  Het is wel mogelijk om een korte wandeling te maken of te droogvallen. Het duurt ongeveer zes tot acht uur voordat het water weer is gestegen. Dit is een prachtige ervaring.

Wadlopen
Foto: Thijs Knaap

Wadlopen Terschelling

Ook de geulen tussen Terschelling en Harlingen zijn te diep om over het wad te lopen.

Wadlopen Ameland

De wadlooptocht naar Ameland heeft een lengte van ongeveer 10 kilometer. Het lopen zelf duurt ongeveer 3 uur. Deze tocht is vooral in het begin, vanwege de slik, iets zwaarder dan wadlopen naar Texel. Vanaf ongeveer de helft is de ondergrond zanderig. Over het wad lopen naar Ameland is geschikt vanaf een leeftijd van 14 jaar.

Wadlopen Schiermonnikoog

De tocht van Lauwersoog naar Schiermonnikoog is zwaar, duurt bijna 6 uur en is maar liefst 19 kilometer lang. De ondergrond bestaat afwisselend uit zand en slik. Het veranderlijke prielen en geulen en diepe stukken slik is vooral het kustdal zwaar. Over het wad lopen naar Schiermonnikoog is alleen geschikt voor wadlopers die zeer ervaren zijn. Naast de minimale leeftijd van 18 jaar is ook een zeer goede conditie, ervaring en uithoudingsvermogen vereist.

Wadlopen Friesland en Groningen

Naast de gebruikelijke wadlooptochten kun je ook van en naar andere eilandjes of zandplaten wad te lopen. Bijvoorbeeld van de zandplaat Brakzand naar Schiermonnikoog, een tocht van meer dan 11 kilometer.

Lopen naar Rottumeroog, het eilandje dat het meest oostelijk is gelegen, is ook mogelijk, dit is een zeer exclusieve tocht omdat deze maar enkele keren per jaar mag worden georganiseerd.

Een wadloopklassieker is de zwerftocht naar de Engelsmanplaat, waar een Wadwachtpost staat. De tocht is zo’n 12 kilometer lang en duurt circa 4 uur. De zwaarte valt mee omdat de ondergrond voor het grootste deel uit harde zandgrond bestaat.

Meer informatie

Eén van de pioniers op dit gebied is Wadloopcentrum Fryslân. Daar hebben ze meer dan 50 jaar ervaring.

Liefhebbers van heerlijk eten en drinken zijn op Texel op het juiste adres. Restaurants Texel, ze zijn er in overvloed en er is heel veel keuze. Van gezellige koffietentjes tot hippe cocktailbars en burgerbars, tot knusse huiskamerrestaurants en fantastische sterrenrestaurants. Na het wandelen of fietsen even lekker eten in een van de restaurants Texel.

Restaurant Vincent Eilandkeuken

Het restaurant Vincent Eilandkeuken ligt naast de Texelse Dennen. Sinds 2004 worden zowel Texelaars als toeristen in het restaurant verwelkomt. In het gastvrije restaurant worden eerlijke gerechten geserveerd in een stijlvol houten interieur.

Taveerne De Twaalf Balcken

Taveerne De Twaalf Balcken is een eetcafé voor alle leeftijden. Het eetcafé is geopend vanaf 10.00 uur, dus een uitgebreide lunch behoort tot de mogelijkheden. Geniet van een prima diner van de Josper Grill. De Twaalf Balcken is onderscheidend door het uitgebreide aanbod van bijzondere jenevers en speciaalbieren.

Restaurants Texel: Sjans

Café-Restaurant Sjans op Texel bevindt zich midden in de dorpsstraat van het gezellige badplaatsje de Koog en heeft wel wat weg van een donkerbruine kroeg. Geniet overdag van een drankje op het terras, kom ‘s avonds voor een lekkere en betaalbare maaltijd of proef ‘s nachts het uitgaansleven in de Koog.

De Worsteltent

Restaurant De Worsteltent bevindt zich in een boerderij van ruim 300 jaar oud. Op het grasterras kun je in het voorjaarszonnetje genieten van een cafe latte met een heerlijk stuk eigengemaakte taart. In De Worsteltent is het ook mogelijk om te blijven overnachten.

Smulpot, een van de restaurants Texel

Hotel en Restaurant De Smulpot is al vanaf 9.00 uur open voor een heerlijk ontbijt. Voor het bereiden van de diners werken de koks met echte Texelse streekproducten zoals ossenhaas, carpaccio en lamsvlees van Texelse schapen. Het restaurant serveert tevens een high tea en high wine.

Bij Jef

Bij Jef is een sterrenrestaurant in Den Hoorn. Jef Schuur, chef van het restaurant heeft zijn droom: een eigen restaurant op het eiland waar hij opgroeide, gerealiseerd. Bij Jef staan streekproducten zoals Texels zuiglam en Texelse kazen centraal.

Visrestaurant ‘t Pakhuus Texel

Bij visrestaurant ’t Pakhuus heb je een prachtig uitzicht over de haven van het dorp Oudeschild. Op de menukaart staat een gevarieerd aanbod van verse vis en schaaldieren. Ondanks de naam is het restaurant natuurlijk ook geschikt voor vleesliefhebbers en vegetariërs.

Restaurant Texel
Foto: Evgeni Tcherkasski/Unsplash

De beste strandtenten op Texel

Uiteraard zijn er op Texel diverse strandtenten te vinden. De meeste zijn vernoemd naar de bijbehorende standpaal. Een strandpaal geeft de locatie langs het strand aan en kun je als oriëntatie gebruiken. De vijf beste strandtenten van Texel staan hieronder opgesomd. Geniet van het heerlijke eten en het mooie uitzicht over strand en zee.

Strandtent Paal 9

Onder de Texelaars is strandpaviljoen Paal 9, bij Den Hoorn, een begrip. Het paviljoen heeft niet echt een uitgesproken stijl en is vooral favoriet bij surfers. Stap binnen op je slippers en geniet van een prima lunch of diner.

Paal 17 Zomers

Paal 17 Zomers is gebouwd op palen en daardoor is er een prachtig uitzicht. In het moderne interieur klinkt zachte loungemuziek. In deze strandtent is het eten en de lekkere cocktails meer dan goed. Reserveren voor de lunch is in verband met drukte aan te raden.

Paviljoen Kaap Noord

In het noorden van Texel bij strandpaal 33 vind je Kaap Noord, het beste paviljoen op het eiland. Hier is vooral de lunch een aanrader, bijvoorbeeld het juttersplankje in combinatie met een goed glas witte wijn. De strandtent ligt, met uitzicht op Vlieland en de ‘hippiesteiger’, op een unieke locatie.

Strandpaviljoen Paal 21

Aan de rand van De Koog vind je strandpaviljoen Paal 21. Deze strandtent onderscheid zich met misschien wel het beste eten op Texel. Bij Paal 21 kun je ontspannen genieten van lekker eten, met uitzicht over zee en strand.

Strandtent Paal 15

Bij Strandtent Paal 15, ook wel Westerslag genoemd, kun je heerlijk een drankje drinken. Het paviljoen heeft een gezellig huiskamergevoel met tapijten en een papegaai. Je kunt Paal 15 via een duinpad bereiken.

Lekkere koffie drinken op Texel

Na een heerlijke strandwandeling even een lekker kopje koffie drinken op Texel. Bekijk in onderstaand overzicht de beste plekjes voor heerlijke koffie.

Inn de Knip

Inn de Knip heeft een uitgebreide menukaart met koffie en eigengemaakte cake en taart. Je kunt binnen zitten in het gezellige interieur, maar ook buiten op het mooie terras.

Coffee & More

In het centrum van de Koog zijn er natuurlijk ook gezellige koffiezaakjes te vinden, waaronder Coffee & More. Hier zijn veel verschillende soorten koffies te bestellen, voornamelijk zelf zelf samengestelde melanges.

Lokaal 16

Bij Lokaal 16 zetten ze koffie van versgemalen, lokaal gebrande koffiebonen. In dit gezellige koffietentje kun je naast koffie ook lunchen met een broodje of salade eten, gemaakt van biologische producten.

Museum Texel

Zin in een bezoek aan een museum? Texel heeft veel bijzondere en interessante musea over onder andere visserij, oorlog en cultuur. Neem even lekker de tijd om de verschillende musea op Texel te ontdekken.

Museum Kaap Skil

Het Kaap Skil museum is een uniek museum dat al diverse (internationale) prijzen heeft ontvangen voor de architectuur, maar uiteraard ook voor de exposities met VOC-schepen (en vondsten). Het juttershok is tot aan het dak toe ingericht met de meest bizarre strandvondsten. Er is ook een molen en een levendig museum in de open lucht. Bij dit museum is zowel buiten als binnen veel te doen.

Schipbreuk- en juttersmuseum Flora

In het Schipbreuk- en juttersmuseum Flora ben je na twee uur nóg niet uitgekeken. Stap in de stoere wereld van het strandjutten, de visserij en het reddingswezen. Het museum is interactief, educatief en geschikt voor jong en oud. In het museum vind je strandvondsten ouder dan 75 jaar. Juttersmuseum Flora ligt op een rustige locatie bij De Koog, vlakbij het bos en het strand. Voor kinderen valt hier erg veel te spelen en te leren. Zo is er een speurtocht en kunnen ze leuke spelletjes doen.

De Texelse Oudheidkamer

Het kleine museum De Texelse Oudheidkamer vind je middenin Den Burg. Het prachtige pand stamt uit 1599 en is ingericht met gebruiksvoorwerpen en meubelen uit de tijd dat je grootmoeder’s grootmoeder nog een klein meisje was. In de De Texelse Oudheidkamer beleef je de  19de eeuw.

Museum Texel
Foto: Koen van Engelen/Unsplash

Cultuurhistorisch museum Texel

In het Cultuurhistorisch museum Texel kun je verschillende oude voorwerpen bekijken. Van koetsen, boerenwagens en gebruiksartikelen tot oude landbouwmachines die de inwoners van Texel hebben gebruikt. In het Cultuurhistorisch museum Texel kun je ook zien hoe de inwoners zo’n 100 jaar geleden woonden en werkten.

Oorlogsmuseum Texel

In de Tweede Wereldoorlog was Texel het laatste slagveld van West Europa en werd pas eind mei 1945 bevrijd. In het Oorlogsmuseum Texel krijg je een overzicht van de lange oorlogshistorie van het eiland.

Walvisvaarders Huisje Den Hoorn

In Den Hoorn vind je het Walvisvaarders Huisje. Hier doe je een stap terug in de tijd van de walvisvaarders, meer dan 300 jaar geleden. Zoals de naam al doet vermoeden woonden in het Walvisvaarders Huisje voor een lange tijd walvisvaarders. In het museum kun je vele oude gebruiksartikelen uit de 18e en de 19e eeuw bewonderen.

Wat te doen op Texel

Wat te doen op Texel? Op Texel vind je activiteiten voor alle leeftijden. Er zijn een aantal activiteiten op Texel die je bij een bezoek aan het eiland absoluut moet zien. Zoek je ontspanning? Ga dan lekker fietsen of wandelen om zo van de prachtige Texelse natuur te genieten. Bezoek je het eiland met kinderen? Neem ze mee naar de vuurtoren of ga naar Ecomare. Ook leuk en het hele jaar te doen is lammetje knuffelen.

Wat te doen op Texel als het regent? Bezoek Ecomare Texel

Wil je alles weten over de natuur van de Noordzee en de Waddeneilanden? Kom dan naar Ecomare op Texel. Daar kun je bruinvissen, zeehonden en andere zeedieren bekijken. Ecomare is een zeehondencreche, een vogelopvang, een zeeaquarium en een natuurmuseum. Ecomare is gelegen in het midden van het Nationaal Park op Texel. Bij Ecomare zijn veel dieren te zien, waaronder bruinvissen, zeehonden en veel verschillende vogelsoorten. Sinds kort heeft Ecomare zelfs een echte octopus.

???? Lammetjes knuffelen Texel

Voor zowel jong als oud is het bezoeken van de Schapenboerderij Texel een echte aanrader. Het is al sinds jaar en dag dé plek om lammetjes te knuffelen en is één van de leukste dingen te doen op het eiland. De jonge schaapjes zijn gek op aandacht en vinden het heerlijk om geaaid en geknuffeld te worden. De Schapenboerderij Texel aan de Pontweg bij Den Burg is het gehele jaar open. Misschien zie je wel een schaap met vijf poten…

Wat te doen op Texel
Foto: Karsten Würth/Unsplash

Wat te doen op Texel: Vuurtoren Texel

Één van de leukste activiteiten op Texel is het bezoeken van de rode vuurtoren. De toren staat bij De Cocksdorp, op het meest noordelijke puntje van Texel en is bijna 35 meter hoog. Wil je een prachtig uitzicht over de Waddenzee en de Noordzee? De iets meer dan 150 treden zijn zeker de moeite waard. Met een beetje geluk en mooi weer is zelfs het naastgelegen eiland Vlieland te zien.

De Texelse Bierbrouwerij

De bekendste bierbrouwerij van Texel heet niet geheel ontoevallig De Texelse Bierbrouwerij. Het bekende bier Skuumkoppe wordt hier gebrouwen. Doe een rondleiding en kom alles te weten komen over het brouwen van bier.

Vissen op Texel

Genieten van een dagje vissen vanaf Texel kan onder begeleiding van schipper Jaap Tuitman. Hij verzorgt al meer dan 30 jaar vistochten vanaf Texel. Jaap weet de beste visstekjes te vinden want hij kent de Waddenzee als geen ander. Je kunt vissen op Texel met je eigen visgerei, maar je kunt ook een hengel huren.

Karten op Texel

Karten op Texel kan in Den Burg op Circuitpark Karting Texel. Dit is de plek voor een spannend en snel avontuur voor een groep of gewoon lekker alleen. Het circuit ligt in de buitenlucht en is ongeveer een halve kilometer lang. De karts zijn supersnel en racen kan met snelheden van maar liefst 70 kilometer per uur.

De hoge berg

De Hoge Berg is met ongeveer 15 meter boven zeeniveau niet zo heel hoog. De ‘berg’ is in de ijstijd ontstaan door kleiopstuwingen. Bovenop de berg heb je een mooi uitzicht over de Texelse dorpen en de kust van zowel de Waddenzee als de Noordzee. Je kunt dan zien hoe veelzijdig Texel is met bos, strand, weilanden en duinen.

Poldermolen Het Noorden

De poldermolen Het Noorden is ontstaan bij de inpoldering van de gebieden in het noordoosten van Texel. In 1878 bleek dat er een grote molen nodig was om het gebied droog te malen. De molen is vernoemd naar de polder die drooggemaald werd. Je kunt de molen iets ten noorden van Oosterend vinden.

Waddenstrandjes

In de holte van de dijk, aan de oostkant van Texel, liggen bij laag water verborgen strandjes. Op deze strandjes is het water een stuk rustiger dan aan de kust van de Noordzee. Er is een strandje aangelegd naast de jachthaven. Aan de hand van vondsten op het strand is aangetoond dat het zeeleven hier heel anders is dan aan de andere kant van Texel.

De Skyline van Den Hoorn

In het zuiden van Texel ligt Den Hoorn. Het dorp ligt direct aan het Nationaal Park Duinen van Texel. Den Hoorn is een uniek dorpje, het is alsof je teruggaat in de tijd. Een mooi uitzicht op de kerk van Den Hoorn heb je vanaf het Lagewegje. Zeker tijdens de zonsondergang is het echt prachtig.

Waalenburg polder

Tussen de polder Eijerland en Den Burg vind je de polder Wallerburg. Deze polder is maar liefst eeuwen oud en de rondom gelegen dijken bestaan nog voor het grootste deel. De polder bestaat voor een deel uit landbouwgrond, het andere deel is een natuurreservaat van Natuurmonumenten.

Wat te doen op Texel voor kinderen

Wat is er te doen op Texel voor kinderen? Genoeg! Het eiland is een perfecte bestemming voor gezinnen. Er is van alles te doen, van lammetjes knuffelen tot Ecomare en van de vuurtoren van Texel tot de uitkijktoren in het bos.

Klimpark

In De Cocksdorp vind je vakantiepark De Krim en daar kun je het klimpark Klimmen EnZo bezoeken. De kinderen kunnen lekker klimmen en klauteren op verschillende hoogtes. Aan de kleintjes is natuurlijk ook gedacht met een leuk indoor speelparadijs. Klimmen EnZo is geopend van maart t/m oktober.

Zandkuil

Het eikenbosje Het Doolhof, ook wel ‘bossie’ genoemd, ligt vlakbij Oudeschild. Het bos is een leuke plek voor kinderen om te spelen en te picknicken. Je vind er een zandkuil waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Er is ook een insectenreservaat bij de zandkuil.

Wat te doen op Texel: uitkijktoren

De Fonteinsnol, in het midden van de bossen, is een uitkijktoren. De toren staat bovenop een duin en ligt vlakbij waar vroeger de waterbron was. Er is ook een oorlogsmonument bij de uitkijktoren.

Strand Texel

Het strand Texel, aan de westelijke kant van het eiland, is zo’n 30 kilometer lang. De badplaats van Texel is het dorp De Koog. Op de stranden van Texel kun je prachtige wandelingen maken en daarna lekker even uitrusten bij een strandtent. Op Texel kun je ook geweldig surfen.

De Koog, de badplaats van Texel

De badplaats van Texel is het dorp De Koog, waar je in de knusse Dorpsstraat veel winkeltjes, restaurants, terrasjes en cafés kunt vinden. Op loopafstand van het centrum ligt strand Texel. De Koog grenst aan het Nationaal Park Duinen van Texel waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. In De Koog zijn ook veel hotels, appartementen en andere accommodaties te vinden waar je kunt overnachten. In het dorp kun je ook prima uitgaan.

Vuurtoren

Op het meest noordelijke puntje van Texel, vlakbij De Cocksdorp, staat de rode vuurtoren van Texel. Wil je een prachtig uitzicht over de Waddenzee en de Noordzee? De iets meer dan 150 treden zijn zeker de moeite waard. Met een beetje geluk en mooi weer is zelfs het naastgelegen eiland Vlieland te zien.

Beste strandtenten

Uiteraard zijn er op Texel diverse strandtenten te vinden. De meeste zijn vernoemd naar de bijbehorende standpaal. Een strandpaal geeft de locatie langs het strand aan en kun je als oriëntatie gebruiken. Geniet van het heerlijke eten en het mooie uitzicht over strand en zee. Bekijk de vijf beste strandtenten van Texel.

Strand Texel
Foto: Evgeni Tcherkasski/Unsplash

Waddenstrandje

In de holte van de dijk, aan de oostkant van Texel, liggen bij laag water verborgen strandjes. Op deze strandjes is het water een stuk rustiger dan aan de kust van de Noordzee. Er is een strandje aangelegd naast de jachthaven. Aan de hand van vondsten op het strand is aangetoond dat het zeeleven hier heel anders is dan aan de andere kant van Texel.

Surfen

Texel is een paradijs voor surfers. Ter hoogte van de strandpalen 17 en 19 zijn de populairste plekken om te surfen op Texel. Bij paal 17, op één van de prachtigste surfstranden van het land, is al meer dan 10 jaar de Surfschool Texel gevestigd. Met een beetje geluk kun je zeehonden spotten tijdens het surfen.

Dorpen Texel

Dorpen Texel, het zijn er 7. Elk dorp op Texel heeft haar eigen gezelligheid en karakter. Ook zijn er veel restaurants, winkels, cafés en is er veel te doen op Texel. Neem lekker de tijd om De Cocksdorp, Oosterend, De Waal, Den Burg, Oudeschild, Den Hoorn en De Koog te ontdekken.

De Cocksdorp Texel

Het meest noordelijke dorp op Texel is De Cocksdorp, dat bekend is om de zeehonden en de mooie vuurtoren. Er zijn verschillende vakantieparken in de omgeving. Je kunt lekker wandelen op de vele routes in het noordelijk duingebied, hier kun je prachtige vogels spotten. Zwemmen is, door de gevaarlijke stroming, niet toegestaan. Wil je met de boot van Texel naar Vlieland? Je kunt opstappen in De Cocksdorp.

Oosterend

Aan de oostkant van Texel vind je het dorp Oosterend, dat ongeveer 1700 inwoners heeft. Met drie kerken is Oosterend een religieus dorp te noemen. In de 19e eeuw had Oosterend een haven, maar deze is verzand. De grote poldermolen Het Noorden staat iets boven Oosterend. Aan de Waddenzee, aan de westkant van Oosterend staat Kaap Oosterend, dit is voor de scheepvaart een visueel herkenningspunt.

De Waal

Midden op Texel ligt het dorp De Waal, dit is het kleinste dorp op het eiland met zo’n 500 inwoners. De Waal staat, naast de rust en de bijzondere huizen, ook  bekend om oude woningen en mooie boerderijen. In De Waal vind je onder andere het cultuurhistorisch museum van Texel. Het Sommeltjespad, vlakbij De Waal is erg leuk voor kinderen.

Den Burg op Texel

Het grootste dorp op Texel, met meer dan 7000 inwoners, is Den Burg. Dit is bijna de helft van het totale aantal inwoners van Texel. In Den Burg is veel te doen, je vindt er een bioscoop, een museum, een openluchtzwembad en historische gebouwen. In het dorp zijn natuurlijk ook gezellige terrassen en leuke winkels te vinden. Den Burg heeft veel goede restaurants waar je kunt genieten van Texelse streekproducten.

Oudeschild

In het oosten van het eiland Texel ligt het dorp Oudeschild. Het dorp heeft een haven waar zowel vissersboten als recreatievaartuigen een ligplaats hebben. Hier kun je ook heerlijk een visje eten. Onder andere Kaap Skil, het juttersmuseum, staat in Oudeschild. Een aanrader is een tocht met de vissersschepen, waar je onder meer op krabben kunt vissen.

Dorpen Texel
Foto: Karsten Würth/Unsplash

Den Hoorn

Aan de zuidkant van Texel ligt het dorp Den Hoorn met haar gezellige straatjes en het witte kerkje.  In Den Hoorn voelt het alsof je even terug gaat in de tijd, het wordt ook wel een kunstenaarsdorpje genoemd. Het dorp heeft verschillende galeries en iedere zomer, in juni, is er de cultuurmaand Lange Juni. Den Hoorn ligt vlakbij het strand en het bos en direct aan het Nationaal Park Duinen van Texel.

De Koog op Texel

De badplaats van Texel is De Koog. Met de vele verschillende terrasjes is De Koog op Texel een erg gezellig dorp. Ook vind je er genoeg restaurants en winkels. Vanaf het centrum kun je lopend naar het strand. De Koog ligt direct aan het Nationaal Park Duinen van Texel, daar kun je heerlijk fietsen en wandelen. Surfen op Texel kan perfect op het strand van De Koog, evenals uitgaan.

Fietsen op Texel is erg populair, op de fiets is de beste manier om Texel te ontdekken. Een fiets huren op Texel is daarom geen enkel probleem, er zijn vele fietsverhuurders. Direct na aankomst met de boot Texel en ook in de meeste dorpen vind je verschillende verhuurders. Bij veel verhuurders kun je een fiets online reserveren, de fiets wordt dan zelfs bij je overnachtingsplek afgeleverd.

Fietsen op Texel

Op Texel zijn veel fietspaden met een totale lengte van bijna 150 kilometer. De paden brengen je langs een ontdekkingstocht door bossen, dorpen en de Texelse duinen. Je kunt je eigen fiets meenemen op de boot of een fiets huren bij één van de vele fietsverhuurders die Texel rijk is. Je kunt ook heerlijk wandelen op Texel, vergeet daarom niet om je wandelschoenen mee te nemen.

Fietsroutes op Texel

Als fietser heeft het eiland je veel te bieden. Op de fiets begeef je je zo van het ene landschap in het ander. Ben je op zoek naar een mooie fietsroute over Texel? Deze kun je eenvoudig vinden via de knooppunten op het eiland. Knooppunten zijn genummerde kruisingen die onderdeel zijn van de verschillende fietsroutes. Ze zijn ideaal voor het plannen van een mooie fietstocht en zijn overal op het eiland te vinden.

Hoe werken de knooppunten?

Op elk knooppunt staan witgroene bordjes met daarop een nummer. Door simpelweg deze nummers te volgen fiets je van knooppunt naar knooppunt. Je kunt het zo inplannen:

 1. Klik hier om naar de fietsrouteplanner te gaan en zoom daarna in op Texel. Je ziet dan automatisch de knooppunten verschijnen.
 2. Maak een mooie fietsroute door start- en eindpunt aan te klikken, je kunt dan ook zien hoeveel kilometer de fietsroute is en hoe lang je er over doet.
 3. Ben je blij met de gekozen route? Noteer dan de nummers van de knooppunten in de juiste volgorde.
 4. Stap op je fiets, volg de nummers en geniet van een prachtige fietstocht over Texel.

Fietsverhuur Texel

In bijna alle dorpen op Texel kun je een fiets huren. Zowel gewone fietsen, elektrische fietsen als fietsen met daarop kinderzitje(s). Wat ook erg leuk is, is om een tandem te huren, zo fiets je gezellig met z’n tweeën door de Texelse natuur.

fietsen op texel
Foto: Levin/Unsplash

Reserveer online

Alhoewel het niet nodig is om een fiets op Texel te reserveren, er zijn namelijk fietsen genoeg, is het vooral in de zomer en tijdens schoolvakanties wel handig om vooraf een fiets te bespreken. Veel verhuurders van fietsen brengen je fiets naar je accommodatie, je fiets staat dan klaar wanneer je op Texel aankomt. Krijg je onderweg een lekke band of andere pech? Dat is geen probleem. Even bellen naar de fietsverhuurder en ze brengen je een andere fiets. Zo kun je snel je fietstocht vervolgen.

De mooiste fietsroutes op Texel

Zijn er fietspaden op Texel?

Op Texel zijn veel fietspaden met een totale lengte van bijna 150 kilometer

Texel natuur

Texel heeft, voor een relatief klein eiland, behoorlijk veel groene natuur. De Texel natuur is uniek door de diverse landschappen die het eiland rijk is. Van de duingebieden vol kleuren tot heide, lange wandelstranden, dennenbossen  tot natuurlijk het wad. Door de vele akkers, polders en weilanden is Texel voor een groot aantal soorten vogels, waaronder trekvogels, een ideal leefgebied. Op deze pagina lees je waar je het beste vogels kunt spotten, wandelen, fietsen of even lekker kunt ontspannen tijdens een picknick.

Nationaal Park Duinen Texel

In het noordwesten van Texel vind je het Nationaal Park Duinen van Texel, wat ruim 43 vierkante kilometer groot is. In het duingebied liggen verschillende stukken natuur zoals De Muy, De Hors en natuurlijk De Slufter. Het gebied is een gevarieerd landschap met, tussen droge duinen, heidevelden, bossen, kwelders en uitgestrekte strandvlaktes, ook veel drassige duinvalleien.

In dit afwisselende natuurgebied hebben al veel dieren en plantensoorten een plekje gevonden. Het uitgestrekte gebied van zee, strand, bossen en duinen maken het park een bijzondere locatie om een bezoekje te brengen.

Vogels

Texel is met meer dan 300 soorten vogels de beste plek in Nederland voor het spotten van vogels. Voor trekvogels is Texel de ideale plek omdat het eiland op de grens van de Waddenzee en de Noordzee ligt. De echte vogelspotter bezoekt de diverse vogelkijkhutten op Texel. Het voor- en najaar is de beste periode om vogels te spotten.

Natuur Texel
Foto: Levin/Unsplash

Schapen op Texel

Er level maar liefst 14.000 schapen op Texel, je kunt ze echt overal zien. Het ras ‘De Texelaar’ is het eigen schapenras van Texel. De schapenboeren op het eiland zijn vooral druk wanneer in het voorjaar lammetjes worden geboren. Het is erg leuk om naar de lammetjes te kijken wanneer ze voor het eerst naar buiten mogen en door de wei springen. Ook leuk is het knuffelen van lammetjes, wat het hele jaar door kan.

Zeehonden

Het symbool van de Waddenzee zijn de zeehonden. Er leven grote groepen zeehonden voor de kust van Texel. De zandbanken en het lage water zijn ideaal om lekker in de zon te liggen of om de jonge zeehondjes op te voeden. Hierbij is het belangrijk dat de ouders niet gestoord worden. Wanneer er gevaar dreigt zal de moeder vluchten en laat het jonge zeehondje alleen achter. De zogenaamde huilers worden gelukkig vaak gevonden waarna ze naar Ecomare worden gebracht. Daar worden krijgen ze eten en verzorging. De beste manier om een zeehond te spotten is door een zeehondentocht te boeken.

Schotse Hooglanders Texel

In de Bollekamer en De Geul van Nationaal Park Duinen, een natuurgebied op Texel, graast een kudden Schotse Hooglanders. De runderen helpen volgens Staatsbosbeheer bij het terugdringen van de verruiging van de duinen. Ze zorgen ervoor dat struiken en snelgroeiende planten niet teveel gaan overheersen en houden zo het landschap open. Ondanks dat het wilde dieren zijn reageren de Schotse Hooglanders goed op mensen. Houdt uiteraard wel voldoende afstand.

Tijdens het wandelen op Texel kom je echt tot rust. Geniet in de prachtige duinen, bossen en natuurparken. Wandelen op Texel kan via verschillende wandelroutes, van verharde wegen tot ongerepte paden door de natuur. Je kunt ook lekker fietsen op Texel. Wandelen op Texel is de perfecte manier om (de meer dan 300 soorten) vogels te spotten en de bomen, natuur en planten te ontdekken.

Wandelen op Texel

Alle routes om te wandelen liggen in het natuurgebied Duinen van Texel. Dit Nationaal Park ligt aan de noordwestelijke kant van het eiland en is ongeveer 43 vierkante kilometer groot. In dit duingebied liggen diverse natuurgebieden zoals De Muy, De Hors en natuurlijk De Slufter.

Wandelen op Texel
Foto: Koen van Engelen/Unsplash

Wandelroute Het Alloo

Wil je kennismaken met de natuur en de duinen van Texel, loop dan over het natuurpad Alloo. Het wandelpad leidt je langs duinen, landbouwgebieden en bossen. Er is veel te zien, van een duinrel tot graslanden vol bloemen waar weidevogels broeden.

De Dennen

Wil je iets actiefs gaan doen in de natuur van Texel? Bezoek dan De Dennen, wat onderdeel is van het Nationaal Park op Texel. Hier kun je paardrijden, picknicken, barbecueën, wandelen en fietsen.

Wandelroute De Mient

Wandelroute De Mient ligt ook het Duinen van Texel. Eerder was dit een nat heidegebied waar vee graasde en heide werd gewonnen voor brandstof. Later is er een bos aangeplant en weilanden gecreëerd.

Eierland

Het natuurpad Eierland is een oase van ruimte en rust in het noorden van Texel. Hier kun je heerlijk uitwaaien en wandelen door een verrassend gevarieerd landschap.

De Geul en Bollekamer

Het duingebied van De Geul en Bollekamer is één van de meest afwisselende plekjes het Nationaal Park van Texel. Bijvoorbeeld de strandvlakte De Hors, waar de natuur nog steeds nieuwe duinen maakt. Of de vogelrijke mini Waddenzee in de Mokbaai. Via wandelpaden is van al dit moois volop te genieten.

Fonteinsnol

De Fonteinsnol, in het midden van de bossen, is een uitkijktoren. De toren staat bovenop een duin en ligt vlakbij waar vroeger de waterbron was. Er is ook een oorlogsmonument bij de uitkijktoren.

Het grootste Waddeneiland van Nederland is Texel, met een breedte van 12 kilometer en een lengte van maar liefst 25 kilometer. De prachtige stranden van Texel hebben een totale lengte van 27 kilometer.

Ruimte voor wandelen en fietsen is er in overvloed, er is ruim 130 kilometer aan fietspaden en wandelroutes te vinden op Texel. Op Texel vind je veel natuur. Meer dan 25% van het eiland bestaat uit het Nationaal Park Duinen van Texel.

Op Texel
Foto: Jeroen Looyé

Middenin de mooie natuur vind je op Texel ook 7 knusse dorpen, met elk hun eigen charme.

Een onvergetelijke vakantie bij De Krim Texel

De Krim Texel

Je trip naar het eiland begint natuurlijk op de boot naar Texel, maar voor een onvergetelijke vakantie of een heerlijk weekendje weg ben je bij De Krim Texel aan het juiste adres. Het vakantieconcern bestaat namelijk uit maar liefst acht verschillende parken die verspreid over het eiland liggen: een groot vakantiepark met alle faciliteiten die je maar kunt bedenken, mooie campings, een bungalowpark waar je heerlijk kunt ontspannen, luxe appartementen en zelfs een stijlvol hotel. Van gezellig kamperen tot luxueus ontspannen in een villa. Alle parken en accomodaties liggen direct naast de mooie natuurgebieden op Texel en het strand is altijd dichtbij.

Vakantiepark De Krim Texel

Klik op onderstaande knop om alle accomodaties van De Krim te bekijken in een speciaal voor jou gemaakt overzicht. In dit overzicht vind je alle campings, huisjes, appartement, villa’s, chalets, hotels, bungalows, ingerichte tenten en zelfs mogelijkheden voor naturisten om te overnachten.

Gratis met de boot naar Texel

De Krim Texel heeft een geweldige aanbieding. Wanneer je minimaal drie maanden voor het inchecken bij je vakantiehuis een reservering maakt dan kun je gratis met de boot naar Texel. Het gratis kaartje is ook geldig voor je auto. Daarbovenop kun je ook nog eens 10% korting op je verblijf ontvangen wanneer je minimaal voor een week boekt (met aankomst op maandag of vrijdag en buiten de schoolvakanties). Op de website van De Krim Texel vind je alle voorwaarden voor deze actie.

Over De Krim Texel

Begonnen als kleine camping is Vakantiepark De Krim Texel na meer dan 50 jaar uitgegroeid tot het grootste recreatiebedrijf op Texel met maar liefst negen locaties. Het leveren van kwaliteit heeft een hoge prioriteit. Enkele kenmerken zijn:

 • Een gezellig vakantiepark voor jong en oud
 • Het meest complete park van de Waddeneilanden
 • Een splinternieuw zwembad (zowel overdekt als buiten)
 • Een indoor speelparadijs voor de kinderen
 • Altijd dichtbij het strand gelegen
 • Op het gehele park is er gratis wifi beschikbaar
 • Een naturistencamping op Texel

Inwoners van Texel en andere bezoekers van het eiland die geen accommodatie bij De Krim Texel hebben geboekt zijn uiteraard van harte welkom om de volgende activiteiten te doen:

 • Zwemmen in het binnenbad
 • Golfen
 • Fitnessen
 • Spelen op de binnenspeeltuin
 • Midgetgolfen
 • Lasergamen
 • Bowlen
 • Spelen in het klimpark

Zwembad

Het zwembad van De Krim Texel is niet voor niets verkozen tot zwembad van het jaar. Er is zowel een binnen- als buitenzwembad met glijbanen en zelfs een wildwaterbaan. Bij het zwembad is een bar aanwezig en door het binnenklimaat kun je je hier heerlijk een dag vermaken in en om het water. Met een peuterbad is er natuurlijk ook aan de kleintjes gedacht. Je spullen kun je gratis en veilig opbergen in kluisjes.

Wanneer je een verblijf op het vakantiepark rechtstreeks bij De Krim boekt dan mag je gratis zwemmen in het De Krim Texel zwembad. Verblijf je ergens anders? Dan ben je natuurlijk ook welkom in het zwembad. Kaartjes kunnen alleen online gereserveerd worden. Het adres van het zwembad is Roggeslootweg 6, 1795 JV in De Cocksdorp.

De Krim Texel zwembad

Veelgestelde vragen met antwoorden met betrekking tot de boot naar Texel. Onder andere over parkeren, tarieven en reserveringen.

Veelgestelde vragen boot Texel

Is de prijs voor mijn auto inclusief inzittenden?

Alle inzittenden moeten zich in het voertuig bevinden wanneer het voertuig het loket passeert. De prijs voor de auto is inclusief maximaal 9 inzittenden. Voor een aanhanger, caravan of fietsendrager moet extra betaald worden. Voor fietsen op een dakdrager hoeft niet betaald te worden.

Wat kost de boot naar Texel?

Voetgangers € 2,50, fietsers € 5,00, motoren € 11,00 en auto’s € 37,00. Bekijk een volledig overzicht van de kosten.

Zijn de kosten boot Texel voor een enkele reis?

Alle genoemde tarieven zijn voor een retourticket. Er worden geen tickets voor een enkele reis verkocht. Bekijk de kosten boot Texel.

Kan ik een personenkaartje boot Texel reserveren?

Een plaats op boot Texel reserveren is niet mogelijk. Bij drukte wordt er extra capaciteit en frequentie ingezet. Tijdens het hoogseizoen en tijdens schoolvakanties kan er incidenteel een wachttijd ontstaan.

Kan ik (groeps)korting krijgen?

Nee, TESO heeft geen groepstarief. Vanuit haar duurzaamheidsfilosofie streeft TESO naar een aantrekkelijk tarief voor alle voetgangers en fietsers, ongeacht of dit een groep reizigers is.

Wat kost parkeren?

Parkeren in Den Helder kan gratis op de veerhaven van Den Helder (naast de terminal). Lees meer over parkeren in Den Helder of parkeren op Texel.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

Aan te raden is om minimaal een half uur voor vertrek van de boot aanwezig te zijn.

Hoe kom ik bij mijn bestemming op Texel?

Er rijden bussen en taxi’s op Texel. Tevens kun je fietsen huren op Texel.

Hoe lang duurt de overtocht?

De overtocht duurt ongeveer 20 minuten. Vanaf de veerhaven in Den Helder is er ieder uur een afvaart.

Wat is de maximale doorrijhoogte voor voertuigen?

De maximale doorrijhoogte van je auto op de boot naar Texel is 4.20 meter.

Is er gratis draadloos internet beschikbaar op de boot naar Texel?

Ja, er is gratis draadloos internet (WIFI) beschikbaar in de salons van de boten en op de opstelterreinen.

Wat is een TESO-pas?

De TESO-pas is een chipkaart die je kunt gebruiken voor het reizen met de boot naar Texel.

Hoeveel auto’s kunnen er op de boot naar Texel?

Er zijn afvaarten naar Texel met twee veerboten: de Texelstroom en de Dr. Wagemaker. Op de Texelstroom is er plaats voor 350 auto’s en op de Dr. Wagemaker kunnen 320 auto’s.

Hoe lang moet ik wachten voor de boot naar Texel?

Er zijn geen wachttijden voor de overtocht naar Texel. Boot gemist? Over een uurtje is er opnieuw een afvaart. Bekijk ook de vertrektijden boot Texel.

Waar koop ik een kaartje?

Dit kan aan het loket op de haven in Den Helder of via internet op teso.nl.

Wat is het adres van de boot naar Texel?

Stel je GPS in op Havenplein 3, 1781 AB Den Helder en je komt zonder problemen aan bij TESO veerhaven in Den Helder.

Wat kost het meenemen van een fiets op de boot naar Texel?

Je fiets meenemen op de overtocht naar Texel kost € 5,00. Ontdek Texel langs de vele fietspaden die het eiland rijk is.

Wanneer zijn er extra afvaarten van de TESO dienstregeling?

Tijdens de drukke weekenden (Pasen en Pinksteren) zijn er, extra afvaarten van en naar Texel. Er is dan elk half uur een TESO overtocht naar Texel. Bekijk de extra afvaartijden van Den Helder en de extra afvaartijden vanaf Texel.

Zijn er wachttijden voor de veerboot naar Texel?

Normaal gesproken kun je vrijwel meteen opstappen en zijn er geen wachttijden voor de veerboot naar Texel. Heb je de boot naar Texel gemist? Dan is de wachttijd voor de veerboot naar Texel maximaal 1 uur.

Ben je op Texel en wil je naar Vlieland? Dat kan met de boot van Texel naar Vlieland. Andersom kan dit natuurlijk ook. Alleen in het hoogseizoen is dit mogelijk voor eilandbezoekers en dagjesmensen. De veer ‘De Vriendschap’ is alleen beschikbaar voor voetgangers en brengt je met de boot van Texel naar Vlieland. Na het aanmeren van de boot stap je gratis over op een grote truck die je via het strand verder het waddeneiland Vlieland op brengt.

Je mag je fiets meenemen wanneer je een enkele reis boekt met de veerboot van Texel naar Vlieland. Veel fietsers maken gebruik van deze mogelijkheid om zo fietstochten over de eilanden te maken. Dit maakt de boot van Texel naar Vlieland een erg leuke manier van reizen, want het schip is niet al te groot en dat maakt de overtocht tot een avontuur op zich.

Reisinformatie Boot van Texel naar Vlieland

Van Texel naar Vlieland: de overtocht

De overtocht duurt ongeveer een uur en start bij De Noordman in De Cocksdorp.

Met de boot van Texel naar Vlieland
Foto: Avis28

Kaartjes voor de boot van Texel naar Vlieland

Aangeraden wordt om kaartjes vooraf online te kopen. Koop je liever kaartjes op Texel zelf, dan kan dit bij ‘De Noorman’ in De Cocksdorp. Dit is in de buurt van strandpaal 33 en tegenover het reddingstation van de KNRM. Dit is ook de locatie van de steiger waar de boot aanmeert. Het adres is: De Noorman, Volharding 2A, De Cocksdorp, Texel.

Prijzen

Enkele reis

De kosten voor een kaartje voor de boot van Texel naar Vlieland zijn te vinden via Google. Kinderen hoeven minder te betalen per kaartje dan volwassenen. De tarieven zijn inclusief de Vliehorsexpres.

Neem je je fiets mee, dan kost dit  extra. Je betaald per fiets of fiets met aanhanger. Het tarief voor een tandem is hoger. Het meenemen van een kar op de boot kost tevens extra.

Dagtocht van Texel naar Vlieland en terug naar Texel

De tarieven van een dagtocht naar Vlieland zijn te vinden via Google. Kinderen betalen minder dan volwassenen. De tarieven zijn inclusief de Vliehorsexpres.

Vervoer vanaf de steiger

Een kaartje is inclusief vervoer (met de Vliehors Express) vanaf de steiger naar Het Posthuys op Vlieland. Vanaf daar kun je op de fiets verder, er rijdt ook een bus. Met de auto van Texel naar Vlieland is niet mogelijk met de veerboot ‘De Vriendschap’.

Vertrektijden enkele reis

De vertrektijd van de boot van Texel naar Vlieland is te vinden via Google. In het hoogseizoen is er kans op een extra afvaart, dan vertrekt er nog boot.

Vertrektijden dagtocht

Wanneer je een dagtocht naar Vlieland hebt geboekt dan vertrekt de boot vanaf Texel op een ander tijdstip. De terugreis naar Texel begint vanaf Het Posthuys op Vlieland.

In het hoogseizoen is er kans op een extra afvaart. Deze vertrekt in de ochtend vanaf Texel en zal in de middag weer vanaf Vlieland vertrekken terug naar Texel. Alle actuele vertrektijden kun je via Google vinden.

Dienstregeling van de boot van Texel naar Vlieland

 • In het hoogseizoen (half juli tot en met eind augustus is er elke dag een afvaart naar Vlieland.
 • In het voorseizoen (tot half juli) vaart de boot van Texel naar Vlieland op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag.
 • In het naseizoen zijn er afvaarten op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag.

Wil je zeker zijn van de actuele dienstregeling, uitzonderingen en extra afvaarten? Controleer dit dan vooraf bij de aanbieder.

Een verblijf of vakantie op Texel is onlosmakelijk verbonden met de TESO-veerboot. De boot Texel brengt je op een veilige en aangename manier vanaf het vaste land in Den Helder naar één van de mooiste eilanden van Nederland. De veerdienst naar Texel wordt als sinds 1907 verzorgd door de schepen van TESO. Voluit staat dit voor Texels Eigen Stoomboot Onderneming. Er wordt gevaren met twee schepen. De Dokter Wagemaker biedt plaats aan 300 voertuigen, terwijl de Texelstroom maar liefst 340 personenauto’s kan vervoeren.

Boot Texel

Uiteraard biedt de boot naar het eiland ook plaats aan voetgangers, fietsers en bromfietsers. De overtocht van Den Helder naar Texel met de veerboot staat garant voor een aangenaam verblijf. De veerboot is van alle gemakken voorzien en geeft je een fantastisch uitzicht over de mooie Waddenzee. Binnen 20 minuten brengt de TESO je op aangename wijze van Den Helder naar Texel. Daarnaast is de veerboot naar Texel uitgerust met diverse voorzieningen waar je tijdens de overtocht gebruik van kunt maken.

Vertrektijden en afvaarten

De boot van Den Helder naar Texel kent vertrektijden van gemiddeld elk uur. Er zijn afvaarten tussen 06.30 en 21.30 uur. De TESO veerboot vertrekt vanuit Den Helder vanaf de veerhaven op het halve uur. Vanaf Texel naar Den Helder vertrekt de boot op het hele uur tussen 06.00 en 21.00 uur.

Prijzen, tarieven, kosten

Bekijk de pagina kosten Boot Texel voor meer informatie over de prijs van een kaartje. Er zijn verschillende tarieven voor hoog- en laagseizoen.

Boot Texel reserveren en boeken

Tickets voor de overtocht met de TESO boot naar Texel koop je eenvoudig online of via één van de loketten ter plaatse.

De voorzieningen op de veerboot naar Texel

De TESO-veerboot van Den Helder naar Texel heeft uiteraard een aantal praktische voorzieningen. Op deze manier wordt uw overtocht nog aangenamer. De veerboten zijn natuurlijk uitgerust met ruime parkeerplaatsen, zodat je je voertuig veilig achter kunt laten tijdens de reis. Bovenop het dek van de boot naar Texel vind je onder andere een Texel shop, een buffet voor een heerlijke maaltijd en diverse koffie en snoepautomaten. Uiteraard is de veerboot ook uitgerust met divers sanitair en invalidentoiletten.

De TESO veerboot naar Texel

Daarnaast vind je op de boot een lift die je zonder moeite van het parkeerterrein naar het bovendek van het schip brengt. Op de TESO-veerboot is tevens algemene informatie met betrekking tot de overtocht verkrijgbaar en kun je natuurlijk gebruik maken van draadloos internet. Om uw veiligheid te kunnen waarborgen zijn zowel de beide TESO boten als de veerhavens in Texel en Den Helder uitgerust met een AED. Uiteraard kun je tijdens de overtocht op de TESO naar Texel ook genieten van het prachtige uitzicht dat de Waddenzee te bieden heeft.

Duurzame overtocht naar Texel met TESO

Texels Eigen Stoomboot Onderneming heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Door de schepen te laten varen op milieuvriendelijke brandstof, wordt er een belangrijke bijdrage geleverd aan het behoud van het prachtige Waddengebied. Zo wordt een overtocht met TESO naar Texel niet alleen aangenaam, maar ook duurzaam.

Naast het gebruik van biodiesel is de boot van Den Helder naar Texel voorzien van nog meer milieuvriendelijke voorzieningen. Zo zijn de urinoirs binnen het schip waterloos wat zorgt voor een drinkwater besparing van maar liefst 150.000 liter per jaar. De overtocht van Den Helder naar Texel met de veerboot van TESO is dus in alle opzichten een unieke ervaring.

Overtocht per boot en het Texel e-vignet

In beide veerhavens is een ruime parkeerplaats te vinden. Na de overtocht van Den Helder naar Texel kun je je auto hier veilig parkeren. Op het eiland zijn auto’s toegestaan. Wel geldt er op veel plaatsen in Texel een betaald parkeren beleid. Niet alleen in de dorpen maar ook bij de stranden betaal je een uurtarief.

Met het Texel e-vignet kun je overal op het eiland voordelig parkeren. Dit digitale parkeervignet kun je eenvoudig online aanschaffen en werkt op basis van kentekenregistratie. Parkeren op Texel met een e-vignet kost 7,50 per dag. Natuurlijk kun je ook een digitaal parkeervignet aanschaffen voor een week. Zeker als je langer op het eiland verblijft is dit aan te raden. Een weekvignet voor het parkeren op Texel kost 15,00 euro en heeft een geldigheid van 8 dagen.

Samengevat

Wat zijn de kosten voor een kaartje voor de boot naar Texel? Wat is de prijs voor de Texelse veerboot? Kaartjes kunnen in de veerhaven worden gekocht of online via de website van Teso. Kijk voor uitgebreide tarieven op de website van Teso. Bekijk ook de vertrektijden boot Texel om je reis zo goed mogelijk te plannen.

Kosten Boot Texel

 • Een retourtje met de veerboot naar Texel kost voor een voetpassagier 2,50 euro.
 • Kinderen onder de vier jaar reizen gratis.
 • De prijs voor voertuigen van 2.51 meter tot 6,5 meter is 37 euro in het hoogseizoen en 25,00 euro in het laagseizoen.
 • Voor een retourtje voor motorvoertuigen (inclusief 2 passagiers) zijn de tarieven 11,00 euro in het hoogseizoen en 8,20 euro in het laagseizoen.
 • Voor vrachtwagens, touringcars, auto’s + caravan of aanhanger met maximaal 9 inzittenden zijn de boot Texel kosten (per strekkende meter) 7,80 euro in het hoogseizoen en is het daltarief 5,80 euro.

Tickets kunnen in de veerhaven worden gekocht of online via de website van Teso. Kijk voor uitgebreide tarieven op de website van Teso.

Meerretourenticket boot Texel

Je kunt een meer retouren ticket max. één keer per uur voor één voertuig gebruiken. Je kunt deze tickets kopen als e-ticket via de TESO website of via in Den Helder bij de loketten op een TESO-pas. De kosten van een TESO-pas is eenmalig 2,00 euro. je kunt je TESO-pas meerdere malen opwaarderen in Den Helder (bij de loketten), maar ook via MijnTESO.

Boot Texel piek- en daltarief

In vergelijking met andere dagen zijn de boot Texel kosten op vrijdag tot en met maandag hoger. Om reizen buiten de drukke weekenden te stimuleren is dit daltarief ingesteld. Door het invoeren van het piek- en daltarief worden wachttijden zo veel mogelijk voorkomen.

Texelse boot prijzen retour

Kosten Boot Texel

Een kaartje boot Texel is altijd een retourkaartje voor zowel de heenreis als de terugreis. Je kunt het kaartje voor vertrek kopen via de TESO website (e-ticket) of bij het loket in de haven van Den Helder. Als je vaker gebruik maakt van de boot naar Texel dan loont het om een meerretourenticket te kopen. De prijs per retour is dan een stuk lager.

Van de reis van Den Helder naar Texel vindt er controle plaats op vervoersbewijzen. Wanneer je terug met de veerboot van Texel naar Den Helder gaat hoef je nooit je ticket te laten zien, er is dan geen controle.

Samengevat

 • De kosten voor de boot naar Texel zijn erg laag; al voor € 2,50 heb je een kaartje.
 • Je kunt een kaartje online reserveren en bestellen.
 • Wanneer je vaker met de veerpont Texel reist is het de moeite waard om een meerretourenticket te kopen.

Ook interessant

Ben je op zoek naar de vertrektijden boot Texel? Op deze pagina lees je alles over de vertrektijden van de boot naar Texel, het zijn er nogal wat. Elk uur van en naar Texel een overtocht met de TESO dienstregeling. De (dubbeldeks) boot naar Texel vertrekt éénmaal per uur vanuit Den Helder. De boottocht duurt ongeveer 20 minuten. Op dinsdag, woensdag en donderdag geldt er voor de overtochten een kortingstarief. In de zomermaanden en op drukke dagen is er kans op extra vertrektijden. In zowel Den Helder als op Texel zijn aansluitend op alle normale afvaarten busverbindingen beschikbaar.

Vertrektijden boot Texel – TESO Dienstregeling & Vertrektijden

 • Vanaf Den Helder zijn de TESO vertrektijden van 6.30 t/m 21.30 uur. Er is elk uur een overtocht. De veerboot vertrekt op het halve uur.
 • De vertrektijden voor de boot van Texel naar Den Helder (TESO vaartijden) zijn van 6.00 t/m 21.00 uur. Er is elk uur een overtocht. Deze boot vertrekt op het hele uur.

Vertrektijden boot Texel, de TESO vaartijden op zondag en feestdagen

Vertrektijden boot TexelVan 1 april tot 1 oktober starten op zon- en feestdagen de TESO vaartijden om 7.30 uur vanaf Den Helder en om 7.00 uur vanaf Texel.
Van 1 oktober tot 1 april starten op zon- en feestdagen de TESO vertrektijden om 8.30 uur vanaf Den Helder en om 8.00 uur vanaf Texel.

Op drukke dagen wordt er een extra veerboot ingezet. Op oudjaarsdag (31 december) vervalt de afvaart van 21.30 uur.

Korting boot Texel

Om het vervoer beter te spreiden, geeft de TESO-bootdienst bovendien korting tijdens overtochten op dinsdag, woensdag en donderdag. Zie voor de afvaarten de TESO reisplanner. De afvaarten van Den Helder naar Texel zijn vanaf 6.30 uur tot 21.30 uur. Dus ieder uur vertrekt de boot steeds op het halve uur.

Informatie TESO dienstregeling

Meer informatie over de overtocht met de boot van en naar Texel, de boottijden, afvaarten en prijzen van de Texelse boot kun je verkrijgen bij TESO-bootdienst. Telefoonnummer infolijn 0222-369691/369692 (dienstregeling/tarieven). Bij vakantiedrukte: 0222-369690.

Lees meer informatie over parkeren Den Helder.

Je vakantie naar Texel begint al op de veerboot. De drukte van alledag glijdt bijna als vanzelf van je af. Ontspan tijdens de oversteek en laat je meevoeren naar Texel, het eiland van rust en ruimte. Ook de meeuwen vliegen met je mee. Die zilte geur van de zee, de wind door je haren. Het is bijna jammer dat de overtocht naar Texel maar 20 minuten duurt!

Lees alles over Parkeren Den Helder. Wanneer je met boot Texel de overtocht naar Texel maakt, kan je gratis parkeren in Den Helder, op de veerhaven. Dit kan naast de terminal. Volg hiervoor de route ‘P Texel’, ‘Afhalen + Wegbrengen’.

Parkeren in Den Helder kan op het onbewaakte parkeerterrein en reserveren is niet mogelijk. Het aantal parkeerplekken is beperkt, daarom kan het voorkomen dat het terrein op drukke dagen vol is. Er kan ook geparkeerd worden in de omgeving van de veerhaven. Houdt rekening met een wandeling van ongeveer 10 minuten. De parkeerplaats van het Marinemuseum is geen openbaar parkeerterrein.

Indien het gratis parkeerterrein vol is kun er ook geparkeerd worden in de directe omgeving. Bijvoorbeeld op de parkeerterreinen Willemsoord-Noord en Willemsoord-Zuid.

Taxi Texel

Wanneer je je auto achterlaat in Den Helder, maar op Texel wel vervoer nodig hebt, kun je online een taxi op Texel reserveren. De taxi is gratis te annuleren, mocht dit nodig zijn.

Routebeschrijving parkeren Den Helder

Den Helder kun je het snelst via de snelweg A7 en/of autoweg N9 bereiken. De route naar de veerboot staat op de borden aangegeven. Houdt op drukke dagen, schoolvakanties en in het hoogseizoen rekening met enige vertraging naar de veerhaven.

Parkeren Texel boot: gebruik je navigatiesysteem

Voer ‘Havenplein 3, 1781 AB Den Helder’ in je navigatiesysteem in voor de juiste route naar de TESO autoloketten.


Veelgestelde vragen

Kan ik gratis parkeren in Den Helder voor de boot naar Texel?

Ja, bij de veerhaven kun je gratis parkeren voor de overtocht naar Texel.

Wat is het adres voor de parkeerplaats in Den Helder?

Havenplein 3, 1781 AB, Den Helder.

Waar kan ik parkeren wanneer de parkeerplaats bij de haven vol is?

Dit kan onder andere op de parkeerterreinen Willemsoord-Noord en Willemsoord-Zuid.

Mag ik langs de weg parkeren?

Met een blauwe parkeerschijf mag je maximaal 5 uur parkeren op maandag t/m zaterdag, tussen 9.00 en 18.00 uur.

Zijn er parkeergarages in Den Helder?

Ja, in het centrum van Den Helder zijn twee parkeergarages: Koninckshoek (betaald) en Sluisdijk (gratis parkeren).


Diverse mogelijkheden voor parkeren Texel boot en parkeren Den Helder

Parkeren Den Helder kan op meerdere manieren

Parkeren in de parkeergarages van Den Helder

In Den Helder centrum kun je in twee parkeergarages je auto kwijt. Dit kan in parkeergarage Koninckshoek – aan Koningdwarsstraat 6 of in  Parkeergarage Sluisdijk – aan de Sluisdijkstraat 1A. Sinds 1 maart 2015 is parkeren in de Sluisdijkgarage volledig gratis.

Den Helder parkeren op straat

Bij de winkelcentra in het centrum gelden blauwe zones. Dit heeft betrekking op de Sluisdijkbuurt en op de Van Galenbuurt zuid-oost. Met je blauwe parkeerschijf kun je hier maximaal 5 uur parkeren op maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur.

Op het parkeerterrein Prins Hendrikplein parkeergarage Koninckshoek en parkeerterrein Sluisdijk geldt een maximum van drie uur.

Parkeren gehandicapten Den Helder

GPK-houders kunnen niet gratis parkeren op speciale gehandicaptenparkeerplaatsen en in het betaald-parkeren-gebied.

Samengevat

 • Volg de borden P Texel en Afhalen + Wegbrengen.
 • Parkeren in Den Helder kan gratis, zowel bij de veerhaven als in parkeergarage Sluisdijk.
 • Taxi nodig? Reserveer deze snel en gemakkelijk online.

Ook interessant

Overtocht boot naar Texel

Van Den Helder met de boot naar Texel? De overtocht naar Texel bedraagt ongeveer 20 minuten. De dubbeldeks veerboot naar Texel vertrekt 1x per uur. De boot Dokter Wagemaker heeft een capaciteit van 300 auto’s en 1750 personen. De veerboot de Schulpengat kan maximaal 242 personenauto’s en 1320 personen vervoeren.

Prijzen veerdienst overtocht Texel

 • Een retourtje voor de overtocht naar Texel met de veerboot kost voor een voetpassagier 2,50 euro.
 • Kinderen onder de vier jaar reizen gratis.
 • Een retourtje voor voertuigen van 2.51 meter tot 6,5 meter kost 37 euro in het hoogseizoen en 25,00 euro in het laagseizoen.
 • Een retourtje voor motorvoertuigen (inclusief 2 passagiers) kost 11,00 euro in het hoogseizoen en 8,20 euro in het laagseizoen.
 • Voor vrachtwagens, touringcars, auto’s + caravan of aanhanger met maximaal 9 inzittenden zijn de kosten voor de boot naar Texel  7,80 euro in het hoogseizoen en is het daltarief 5,80 euro (beide per strekkende meter).

Tickets kunnen in de veerhaven worden gekocht of online via de website van Teso. Kijk voor uitgebreide tarieven op de website van Teso.

Boot naar Texel: tarieven & Praktische informatie

De TESO boot naar TexelJe kunt gebruik maken van het daltarief door op dinsdag, woensdag of donderdag naar Texel te reizen. Je mag op elke gewenste dag terug naar Den Helder reizen.

Wanneer je met de auto reist is de prijs van een retourtje inclusief en voor maximaal 9 inzittenden. Alle inzittenden moeten zich in het voertuig bevinden wanneer het voertuig het loket passeert. Auto’s met een lengte van meer dan 5.5 meter (inclusief aanhanger, caravan of fietsendrager) geldt het metertarief. Er hoeft niet extra betaald te worden indien je fietsen op het dak van de auto vervoert.

Alle genoemde tarieven zijn voor een retourticket. Er worden geen tickets voor een enkele overtocht naar Texel verkocht.

Het reserveren van een plaats op de boot naar Texel is niet mogelijk. Bij drukte wordt er extra capaciteit en frequentie ingezet. Tijdens het hoogseizoen en tijdens schoolvakanties kan er incidenteel een wachttijd ontstaan.

Wachttijden veerboot Texel

Hoe lang moet ik wachten voor de boot naar Texel? Er zijn geen wachttijden voor de veerboot naar Texel. Heb je de boot gemist? Geen ramp, over een uurtje is er opnieuw een afvaart. Bekijk ook de vertrektijden naar Texel.

Boot Texel met hond

Je hond mag gratis mee op de veerboot naar Texel, echter dien je je hond tijdens de overtocht aangelijnd te houden. Het is in beginsel toegestaan om de hond tijdens de overtocht (onbeheerd) in de auto te laten, mits de hond niet uit de auto kan springen.

Parkeren Texel

Wil je parkeren op Texel? Gebruik dan het voordelige Texel e-vignet. Op Texel is er in alle dorpen en bij alle strandslagen betaald parkeren. Het betaald parkeren geldt dagelijks van 8.00 ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds. Wil je zonder zorgen parkeren op Texel? Dit kan met een zogenaamd e-vignet, dit is een digitale parkeerkaart. Lees alles over Parkeren op Texel.

Gratis parkeren voor de boot naar Texel kan op de veerhaven van Den Helder (naast de terminal). Het parkeerterrein is onbewaakt en reserveren is niet mogelijk. Omdat het aantal parkeerplekken beperkt is kan het voorkomen dat het terrein op drukke dagen vol is. Je kunt ook parkeren in de omgeving van de veerhaven. Houdt rekening met een wandeling van ongeveer 10 minuten.

Gratis draadloos internet

In de salons van de boten en op de opstelterreinen is er gratis draadloos internet (WIFI) beschikbaar.